Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:846856
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 127 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kopsavilkums    4
  Summary    5
  Sammanfattning    6
  Ievads    7
1.  Gastronomiskais tūrisms un tā izpausmes    8
1.1.  Cilvēku vajadzības    8
1.2.  Gastronomiskā tūrisma jēdziens    9
1.3.  Tūrisma ietekme uz tradicionālo virtuvi    9
1.4.  Gastronomiskais tūrisms kā ilgtspējīga tūrisma sastāvdaļa    11
1.5.  Gastronomiskā tūrisma produkta piedāvājums pasaulē    13
1.5.1.  Ārvalstu piedāvājums    13
1.5.2.  Slow Food kustība    16
1.5.3.  Ārvalstu tūrisma uzņēmumu piedāvājums    19
2.  Gastronomiskais tūrisms Latvijā un tā attīstība    28
2.1.  Tūrisma politikas analīze    28
2.2.  Tūrisma statistikas analīze    32
2.3.  Latviešu nacionālā virtuve un svētki    36
2.4.  Gastronomiskā tūrisma produkta piedāvājums    45
2.4.1.  Gastronomiskie festivāli un pasākumi    45
2.4.2.  Latvijas tūrisma aģentu piedāvājums Latvijas tirgum    48
2.4.3.  Latvijas tūrisma aģentu piedāvājums uz ārvalstīm    49
2.4.4.  Lauku māju piedāvājums    52
2.4.5.  Latvijas TIC piedāvājums    53
  Nobeigums    58
  Literatūras saraksts    64
  Pielikums    70
Фрагмент работы

Diplomprojektā “Gastronomiskais tūrisms un tā attīstības iespējas Latvijā” tika pētīts gastronomiskais tūrisms – tā būtība, pasaules piedāvājums, esošais piedāvājums Latvijas tirgū un potenciāls tā attīstībai Latvijā. Autoru darba mērķis bija izpētīt gastronomiskā tūrisma kā jauna tūrisma veida potenciālu un esošo piedāvājumu Latvijas tūrisma nozarē.
Eiropas valstīs gastronomiskais tūrisms iezīmējas ar dažādu valstisku un nevalstisku organizāciju darbību. Valstu augstākajā – valdības līmenī – tiek iezīmēti tūrisma darbības virzieni un to izpildes mehānismi, pēc kā savus produktus veido valstu tūrisma asociācijas un atsevišķi tūrisma uzņēmumi. Amerikas piemērs liecina, ka gastronomiskais tūrisms tiek virzīts no vietējo pašvaldību puses, lai uzlabotu reģiona ekonomisko un sociālo situāciju, veicinot reģiona ilgtspējību.
Darba struktūra tika sadalīta divās daļās:
1) Pirmajā daļā tika pētīts gastronomiskais tūrisms, tā izpausmes, cilvēku vajadzības, ēdienu nozīmes attīstība tūrisma industrijā, tā piedāvājums pasaulē un doti piemēri. Autori darba sākumā izvirzīja savu gastronomiskā tūrisma definīciju, kas tika ņemta par pamatu tālākā darba procesā: “Gastronomiskais tūrisms - tūrisma veids, kura galvenais mērķis ir valstu nacionālās virtuves un pārtikas produktu un dzērienu baudīšana, to ražošanas procesa izzināšana.”
2) Otrajā darba daļā tika pētīts Latvijas tūrisma aģentu piedāvājums uz ārvalstīm, veikta Latvijas tūrisma politikas un tūrisma statistikas analīze. Kopā ar latviešu nacionālās virtuves apskatu, otrajā darba daļā tika iekļauts arī esošais Latvijas piedāvājums, kas attiecināms uz gastronomisko tūrismu, un tika doti piemēri.
Pielikuma daļā tika ievietots Latvijas tūrisma aģentu piedāvājums uz ārvalstīm, kur bez dažādām ekskursijām tiek piedāvāti arī gastronomiskā tūrisma elementi. Pielikumā iespējams iepazīties arī ar Gastronomijas augstskolas mācību kursiem.
Lai rastu atbildes uz darba jautājumu, tika analizēta Latvijas tūrisma politika un tūrisma statistika. Resursu apsekošanai tika izmantoti starptautiskajā tūrisma izstādē “Balttour 2002” un ”Balttour 2003” iegūtie bukleti un brošūras, tika intervēti TIC un reģionālo tūrisma asociāciju pārstāvji. Piemēri un informācija par ārvalstu darbību gastronomiskajā tūrismā tika iegūti arī no Internetā iegūstamajiem materiāliem.
Viennozīmīgi var apgalvot, ka gastronomiskajam tūrismam ir potenciāls Latvijā, un tas jau tiek piedāvāts. Pastāv problēma, ka Latvijā nav institūcijas, kas uzņemtos koordinēt jaunu tūrisma produktu attīstību. Tūrisma statistika liecina, ka Latvijas iespējas attīstīt šo tūrisma veidu ir pozitīvas. Arvien vairāk lauku mājas savos piedāvājumos iekļauj latviešu nacionālo virtuvi. Atšķirībā no Igaunijas un Lietuvas, Latvijā ir maz attīstīti gastronomiskie pasākumi, lai gan pamats ir. Veiksmīgai gastronomiskā tūrisma attīstībai Latvijā būtu aktīvāk jāpielieto mārketings un veicināšana. Ir jābūt lielākai koordinācijai Latvijas tēla attīstībā un jaunu tūrisma produktu veidošanā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1191236
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация