Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:220652
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

GNP dibināts 1973.gadā un ir vecākais nacionālais parks Latvijā. Tā kopējā platība ir 91 745 ha . Centrālajā daļā ir Gaujas senleja , dienvidu malā Vidzemes augstienes un viduslatvijas nolaidenums ,ziemeļrietumu malā –ziemeļurietumu Vidzemes apcēlums.Augstākais punkts ir Karātavu kalns (169m) . GNP atrodas Valmieras ,Cēsu un Rīgas rajona 14 pagastu teritorijās.
Parka praktisko veidošanu uzsāka 1974 .gada pavasarī,kad izveidoja GNP administrāciju ,tomēr oficiālā ,dokumentālā parka dibināšanas diena bija 1973.gada 14.septembris. Jaundibinātā parka teritorijā tika iekļautas vairākas agrāk izdalītās aizsargājamās dabas teritorijas, kā Gaujas senleja no ‘’Cīrulīšiem’’ līdz Līgatnes ietekai, ieskaitot Amatas lejteci, Gaujas senleja no Braslas ietekas līdz Murjāņu tiltam, ieskaitot Braslas lejteci, Sietiņiezi , liepas ellīte , Vinterala Cēsīs, Libānu – jaunzemju kaļķiežu atsegumus un Kvēpenes dižozols,kā arī vairāki kultūrvēsturiskie un arheleoģiskie pieminekļi. Lielākie GNP ezeri ir Ungurs, Raiskuma ezers, ģeoloģiski interesantais Vaidavas ezers un kultūras vēsturiski nozīmīgais Āraišu ezers.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация