Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:615073
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    7
  GĀZES KATLI UN TĀS KLASIFIKĀCIJA    8
  Sienas gāzes katli    8
  Kondensācijas tipa gāzes katli    9
  Grīdas gāzes katli    10
  Aprēķinu 1.daļa    11
  Aprēķinu 2.daļa    14
  Izmantotā literatūra    19
Фрагмент работы

Gāze ir viena no vistīrāk sadegošajiem apkures enerģijas avotiem. Gāzi plaši lieto kā kurināmo apkures katlos, rūpnīcu krāsnis, dzīvokļu pavardos, kā arī tieši telpu apkurei. Gāzi viegli pārvadīt lielos attālumos, tā sadeg pilnīgi, minimāli piesārņojot gaisu. Kurināšanai lieto dabisko un mākslīgo gāzi.
Šobrīd 33% no gada laikā Latvijā patērētā kurināmā ir dabas gāze, un šim īpatsvaram kurināmā bilancē ir tendence pieaugt. Dabas gāze pieskaitāma nākotnes kurināmam, jo tā izmantošana nenodara ļaunumu dabai. Dabas gāze ir arī viens no efektīvākajiem kurināmā veidiem.
Gāzes apkure ir ļoti ērta lietošanā un ekspluatācijā, jo nav nepieciešama kurināmā uzglabāšana, nav nepieciešama bieža apkures iekārtas profilakses veikšana, ekonomiskums, kā arī iespēja pilnībā automatizēt visus darbības procesus, kas rada augstu komfortu un drošību.
Kā piemēru darbā tiks apskatīti Junkers gāzes katli.
1.Sienas gāzes katli

Tradicionālie sienas gāzes katli ir neapšaubāmi līderi apkures tehnikas tirgū. Savas pārliecinošās pozīcijas tie ir ieguvuši pateicoties saviem nelielajiem izmēriem, modernajām tehnoloģijām, kuras ir izmantotas to darbībā un pilnajai komplektācija, kas viss slēpjas zem moderna dizaina apvalka.
Mazajā korpusā slēpjas viss, kas nepieciešams apkures un karstā ūdens (COMBI) nodrošinājumam. Šāda veida iekārtām nav nepieciešama speciāli izbūvēta – atvēlēta telpa. Tai var pielāgot arī virtuves telpu, kuras interjeru papildinās moderna dizaina iekārta – apkures katls!
Piemērs:
Ļoti plašs Junkers piedāvājums ir pie sienas stiprināmo katlu grupā. Trīs modeļu līnijas – Euroline, Eurostar un Euromaxx ar jaudu līdz 28 kW.
Euroline - paredzēti centrālapkurei un karstā ūdens sagatavošanai caurplūdes režīmā vai arī pievienojot karstā ūdens tvertni , kas nodrošina lielāku karstā ūdens komfortu. Stiprināmi pie sienas un pievienojami pie skursteņa vai arī darbojas neatkarīgi no telpas gaisa – ar slēgtu degšanas kameru. Automātiska jaudas modulācija apkures un karstā ūdens sagatavošanas režīmā, kļūmju indikācija un pašdiagnostika. Iespēja regulēt karstā ūdens temperatūru, sanitārā ūdens caurplūdes sensors – magnētiskais slēdzis – nodrošina momentānu katla jaudas reakciju uz ūdens caurplūdes izmaiņām. Jonizācijas liesmas kontrole, velkmes kontrole, pretaizsalšanas aizsardzība, drošības ventilis un aizsardzība pret pārkaršanu. Elektroniska aizdedze, iebūvēts termometrs un manometrs. Iebūvēts trīspakāpju cirkulācijas sūknis un izplešanās tvertne ar automātisku atgaisotāju.
Eurostar - iebūvēts sanitārā ūdens caurplūdes sensors–turbīna, nodrošinot tūlītēju katla jaudas reakciju uz ūdens caurplūdes izmaiņām. Elektroniska aizdedze, jonizācijas liesmas kontrole, pretaizsalšanas aizsardzība, iebūvēts manometrs un drošības vārsts. Iebūvēta velkmes kontrole un aizsardzība pret pārkaršanu. Iebūvēts divpakāpju cirkulācijas sūknis, drošības ventilis un izplešanās tvertne ar automātisku atgaisotāju. Siltā ūdens sagatavošanas ekonomiskais (ECO) vai komforta (COM) režīms
Euromaxx - iebūvēts manometrs un aizsardzība pret pārkaršanu. Iebūvēts netīrumu atdalītājs apkures lokam. Iebūvēts trīspakāpju cirkulācijas sūknis, drošības ventilis un izplešanās tvertne ar gaisa atdalītāju.

2.Kondensācijas tipa gāzes katli

Energo nesēju cenas aug un sabiedrība sāk pievērst arvien vairāk uzmanības papildus resursu nevajadzīgas izmantošanas novēršanai. Kondensācijas tipa gāzes katli ir viens no pēdējiem tehnoloģiju sasniegumiem, kas gan taupa enerģiju savas darbības laikā, gan arī ekoloģiski ir maksimāli draudzīgs videi.
Kondensācijas tipa apkures un kombinētie katli atšķīrās no standarta apkures katliem ar savu tehnoloģiju, kas ļauj ievērojami samazināt enerģijas patēriņu. Tehnoloģijas pamatā ir savādākas konstrukcijas un tehnoloģijas mehānismu kopums, kas ir maksimālo lietderību iegūst siltuma enerģiju no liesmas un dūmgāzēm, kas rodas gāzes sadegšanas procesā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация