Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:160219
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Informācija par jebkura dzīva organisma pazīmēm glabājas organisma šūnās dezoksiribonukleīnskābes (DNS) veidā. Organisma iedzimtības pamatvienība ir gēns (DNS posms), kas satur informāciju par vienu organismam raksturīgu proteīnu. Gēnu kopumu, kas satur informāciju par visu organismu, sauc par genomu. Gēni ir sakārtoti viens aiz otra, veidojot garas DNS molekulas, kuras savukārt veido hromosomas. Dabā pastāvīgi notiek izmaiņas gēnos (t.s. dabīgās mutācijas un translokācijas), daudzas no tām nav vēlamas, bet dažas - organismam derīgās - ir pamatā dzīvo organismu spējai pielāgoties un izdzīvot dažādos apstākļos – tas arī ir evolūcijas pamats.
Septiņdesmito gadu sākumā tika ieviesta jauna tehnoloģija – gēnu inženierija - ar kuras palīdzību kļuva iespējams manipulēt ar DNS laboratorijas apstākļos un izdalīt atsevišķus gēnus, kuri spēj organismam piešķirt noteiktu īpašību. Gēnu inženierijas ieviestā ģenētiskā modifikācija ir jauna gēna, kas atbild par noteiktu īpašību, ievietošana kādā organismā. Gēnu inženierijā ar biokatalizatoru – enzīmu – palīdzību pārrauj DNS dubultspirāli un izņem laukā gēnus, kas nosaka konkrētu vēlamo īpašību. Tādā pašā veidā tiek atvērta otra organisma DNS, kurā ievieto un ar enzīmu palīdzību nostiprina svešos gēnus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация