Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:611294
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Ģimenes attiecības    4
  Stadijas    6
  Māksla būt vecākiem    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Ievads.


Ģimene ir sarežģīts veidojums, kaut tam ir it kā nedaudz sastāvdaļu, bet kopdarbība notiek pēc dažādiem un īpatnējiem likumiem. Kāpēc? Tāpēc, ka katra sastāvdaļa ir personība, turklāt dinamikā un izmaiņas tajā izraisa izmaiņas visā kopdarbības sistēmā, lai līdzsvarotos, kompensētos. Ģimene ir nosacīti slēgta un pat apzinātas nepieciešamības gadījumā tai ir grūti tikt klāt, jo tā iekļauj dažāda satura un stipruma attiecības, katra individuālās īpatnības. Ģimeni dara noslēgtu arī tās piederību pie atšķirīgas kultūras vides tradīcijām.
Personības pašapziņas un pašpārliecināšanās veidi un ievirzes vispirms veidojas ģimenē, pēc tam turpina pilnveidoties paralēli ģimenē, skolā un sabiedrībā.
Ar pašregulējošu sociālo sistēmu saprotam sistēmu, kuras funkcionēšanu patstāvīgi regulē darbības rezultāti, kurus izvērtē īpaši sistēmu komponenti, kas nosaka, kādā mērā tiek nodrošināti sistēmas iecerētie mērķi un sistēmas stabilitāte.
Mūsdienu strauji mainīgajā pasaulē un nedrošajā pasaulē kā bērniem, tā pieaugušajiem svarīgi, lai ģimene kā pašregulējoša sistēma funkcionētu iespējami stabili un kļūtu ģimenes locekļiem par savstarpējas labvēlīgas palīdzības un drošības garantu.
Ģimenes pieaugušie locekļi savu eksistenci lielā mērā nodrošina tiešā saskarsmē ar sociālo vidi un tikai daļēji - ar ģimenes starpniecību. Turpretī bērni agrās bērnības, pirmskolas un sākumskolas posmā savas attīstības nodrošinājumu saņem galvenokārt ģimenē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация