Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:269427
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pašreiz viena pasaules lielākajām problēmām ir globālā sasilšana. Tā skar ne vien cilvēci, bet arī dzīvnieku pasauli un mums apkārt esošo vidi. Gandrīz katru dienu, mēs tiekam biedēti ar domu, ka kuru katru brīdi sākies milzu plūdi, kuri radušies cilvēku nepareizas rīcības un nezināšanas dēļ. Ik dienu pa televizoru un radio var dzirdēt aicinājumu glābt ne tikai mūs pašu, bet arī dabu.
Klimata izmaiņas ir process, ko izraisa pieaugošais piesārņojošo gāzu līmenis atmosfērā. Šīs gāzes aiztur saules siltumu Zemes atmosfērā, kā rezultātā Zeme to neatstaro un notiek atmosfēras sasilšana. Ja gāzes nonāk atmosfērā, tās tur paliek vairākus gadus. Tā pieaug šo gāzu daudzums atmosfērā, un līdz ar to arī pieaug planētas temperatūra.
Būtiskākie siltumnīcas efektu izraisošie cēloņi ir naftas produktu, ogļu un dažādu gāzu intensīva izmantošana saimnieciskajā darbībā, kā arī lietus mežu izciršana.
Daudzu gadu laikā visā pasaulē gaisa temperatūra ir paaugstinājusies vidēji par 0,60C, tas nozīme, ka ziemas ir palikušas daudz siltākas nekā tas bija senāk, un pašas ziemas ilgums ir samazinājies par 15 dienām, un sekas ir tādas, ka Arktikas ledājs ir samazinājies par 40%. Tiek uzskatīts, ka 1/2 no pasaules ledus daudzuma izkusīs un Pasaules okeāna līmenis nākošajā gadsimtā pacelsies par 50 cm. Tas turpinās celties arī tālākā nākotnē. Zemāk esošās piekrastes zona saplūdīs, kā rezultātā ies bojā šajās teritorijās mītošās augu un dzīvnieku sugas.
Nokrišņu struktūra, iespējams, mainīsies. Dažos apvidos lietus būs vairāk, bet citos - mazāk. Tas būs labi vai slikti atkarībā no tā, vai šajās vietās jau ir pārāk maz vai pārāk daudz nokrišņu. Daži zinātnieki prognozē, ka biežāk gadīsies bargi laika apstākļi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация