Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:335356
 
Оценка:
Опубликованно: 08.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Elektroenerģijas resursi ir vajadzīgi visām tautsaimniecības nozarēm, un no tā izriet, ka elektrības patēriņš zināmā mērā raksturo aktivitāti valstī. Tāpēc būtiska ir valsts spēja nodrošināt gan ražošanai, gan iedzīvotāju sadzīvei nepieciešamo elektroenerģijas apjomu. Liela daļa valstu pašas nespēj saražot pietiekami elektroenerģijas, tāpēc importē to no citām valstīm. Ar elektroenerģijas iegūšanas tradīcijas dažādās valstīs ir atšķirīgas.
ES dalībvalstu vidū lielākā elektroenerģijas ražotāja ir Vācija.2006.gadā saražojusi 543,5 terovat stundu, tai seko Francija ar 533,33,un Lielbritānija 361,5.
TES iegūtā elektroenerģija veido vis lielāko daļu kopīgo energoresursu. Starp ES dalībvalstīm ir tādas, kas šādā veidā iegūst līdz pat 95% savā teritorijā saražotās elektroenerģijas, piemēram, Īrija 94,9 %un Grieķija 92,8%.Vismazāk iegūst Zviedrija 7,8% no sava saražotā elektroenerģijas apjoma.
No ES valstī AES elektrības ražošanā izmanto Francija 78,1% no valstī saražotās elektroenerģijas. Beļģija 57,3% un Zviedrija 54,7%.
HES un alternatīvos elektroenerģijas ieguves veidus visvairāk no dalībvalstīm izmanto Austrija 70,4%, kam seko Zviedrija 46,4% un Itālija 19,6%.
Citās dalībvalstīs šie rādītāji svārstās nedaudz virs 10%. Ja valsts nespēj ietiekami saražot elektroenerģijas, trūkstošais apjoms tiek importēts.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация