Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:359642
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
2.  GLOBALIZĀCIJA MŪSDIENĀS    5
2.1.  Globalizācijas ietekme uz Latviju    5
2.1.1.  Lielvalstu ietekme uz globalizācijas procesiem Latvijā    7
2.1.2.  Kibertelpa un globalizācija    9
3.  GLOBALIZĀCIJAS IETEKME NĀKOTNĒ    11
4.  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    14
5.  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Фрагмент работы

4.SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Globalizācija ir visaptverošs process, ikviena pasaules valsts ar tās iedzīvotājiem neizbēgami tiek pakļauta globalizācijas ietekmei. Pasaules valstu politika gan valsts iekšienē, gan starptautiskajā līmenī turpina savu attīstību un integrēšanās procesu katras individuālās valsts tiesību sistēmās. Ņemot vērā visaptverošos procesus arī Latvijas likumdevējvaras pārstāvjiem ir jāmeklē risinājumi un atbilstošākie rīcības modeļi, lai sekmētu valsts interešu un tiesību nodrošināšanu starptautiskā līmenī.
Pasaules valstu robežu izzušana un nāciju saplūšana, augstais migrācijas līmenis pasaulē, starptautiskā sadarbība – viss minētais liek cilvēkiem globalizēties neprasot piekrišanu. No minētā izriet, ka nepieciešams izstrādāt valsts turpmākās attīstības stratēģijas un drošības plānus gan valstiskā līmenī, gan starptautiskajā līmenī, jo pēc pēdējo gadu notikumiem ir secināms, ka strauji paaugstinās terorisma draudi, no kuriem daļu ir izdevies realizēt.
Tāpat līdz ar globalizācijas procesu straujo attīstību, cilvēkiem pieaug dažādas personīgās un profesionālās izaugsmes iespējas, kas ir vērtējams kā pozitīvs faktors – tiek sniegta iespēja iegūt starptautiski atzītu izglītību, brīvi izvēlēties savas dzīvesvietas un darbavietas atrašanās vietu un valsti.
Viena no sfērām, kurā krasi tiek izjusta globalizācijas ietekme ir ekonomika. Mūsdienās vietējiem uzņēmējiem ir atvērts starptautiskais tirgus, kas ir milzīgs ieguvums arī Latvijas attīstībai un nodokļu sistēmai. Tomēr raugoties no pretējās puses, Latvijā pastāvošas nodokļu slogs ir kļuvis par pamatu, kādēļ daudzi Latvijas uzņēmēji izvēlas savu uzņēmumu reģistrēt kaimiņvalstīs, lai tādējādi ekonomētu finanšu resursus. Likumdevēja varas pārstāvjiem, sadarbībā ar attiecīgās nozares speciālistiem būtu nepieciešams izstrādāt ilgstošu stratēģijas plānu kā “noturēt” valsts uzņēmumus Latvijā, lai tādējādi Latvijas valsts kasē arī turpmāk ieplūstu finanšu līdzekļi, kuri nodrošina valsts budžetu.
Valdībai, lai ievērotu un nodrošinātu valsts iedzīvotāju pamattiesību ievērošanu, jāmeklē veids un iespējas kā tiesiskā ceļā noregulēt Latvijas iedzīvotāju tiesības uz savu identitātes saglabāšanu, neliekot pazaudēt trauslās robežas un nacionalitāti, tomēr piemērojot starptautiskās tiesības normās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация