Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:141103
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pasaulē
Golfs ir radies 15. gadsimta vidū Skotijas dienvidu piekrastē, Sentendrjūsas pilsētas tuvumā. Arī Holandē un Beļģijā un pat Senajā Romā jau agrāk spēlēja golfam līdzīgu spēli, taču tās būtiski atšķīrās, jo, piemēram, bedrīšu vietas nebija noteiktas.
Sākumā golfa nūjas bija vienkārši aitu ganu nūjas un spēlēts tika ar apaļiem pludmales oļiem (pēc citas versijas – aitu spirām). Uzvarēja tas, kurš ar mazāk sitieniem spēja iedzīt improvizēto bumbiņu truša alā (lasi – bedrītē).
Pasaulē vecākais golfa laukums Sentendrjūsas Old Course atrodas starp kāpām – tieši tur, kur agrāk tika spēlēts golfs. Mūsdienu golferim spēlēt Sentendrjūsā nozīmē to pašu, ko musulmanim – ceļojums uz Meku. Tomēr tas nav pirmais zināmais golfa laukums – šīs gods pieder Leithai pie Glazgovas, kur atrodas ne tikai pirmais laukums, bet arī pirmais zināmais golfa klubs. “Golfa džentlmeņi no Leithas” bija pirmie golfa kluba biedri un tieši viņi 1744. gadā uzrakstīja pirmos golfa pamatnoteikumus. Vēl joprojām šie Leithā radītie noteikumi kalpo par pamatu mūsdienu golfa noteikumu grāmatai. No tā laika golfu arī sauc par Džentlmeņu spēli.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация