Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:558757
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.04.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Klerestorija logi ir būtiski samazināti. Lernu liekšanās vieta atrodas nedaudz zemāk kā Kenterberijā un velvju kāpums ir stāvāks. Vinčesteras velves tīklojums ir kompozicionāli sarežģīts, tomēr viegli nolasāms, jo galvenās ribas ir masīvākas nekā Kenterberijas velves rakstā.
Vinčesteras joms salīdzinājumā ar Kenterberijas katedrāles jomu ir arī daudz garāks, jo jau normāņu baznīcas laikā te bijuši 12 posmi. Apjomīgie pilāri Vinčesteras katedrāles jomu apveltī ar majes-tātisku, harmoniksu ritmu.
Vinčesteras katedrāles romānikas stila fasāde tika aizstāta ar plašu, akcentētu perpendikulārā stila fasādi. Šāds fasāžu tips Anglijas arhitektūrā parādās jau dekoratīvā stila laikā. Vinčesteras katedrāles gadījumā rietumu fasāde it kā atspoguļo joma šķērsgriezumu. Vidusdaļa sakrīt ar centrālo jomu un visu tās platību aizņem grandizos logs. Nelieli dekoratīvi tornīši iezīmē vidusjoma robežu un tiem katrā pusē piekļaujas sānu jomi. Protālā izmantotas Tjūdoru tipa arkas, kas raksturīgas gan dekoratīvā, gan perpendikulārā stila celtnēm. Šīs arkas netiecas augšup, bet sakļaujas platā leņķī, radot nedaudz smagnēju, piezemētu iespaidu. Šādi portāli bija viegli pielāgojami jaunajam stilam, tāpēc turpināja savu attīstību 14.gs.
Perpendikulārais stils Vinčesteras katedrālē ir tuvāks senākajai no minētajām katedrālēm- Glosteras dievnamam,- un tajā nav Kenterberijas katedrālei tipisko jaunievedumu, taču Vinčestras katedrālē perpendikulārais stils ir sasniedzis lielu harmoniju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация