Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:330798
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vēsture    5
  Grafitti un mode 2001    9
  Kultūra apakšzemes metro    9
  Pirmā informācija par grafitti    11
  Grafitti vārdnīca    12
  Aptauja par sabiedrības attieksmi pret grafitti    13
  Intervija ar Liepājas grafitteru grupu    14
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    17
  Pielikums    18
Фрагмент работы

Esmu tīri īpatnējs cilvēks. Mani interesē dažādas lietas, kuras lielākā sabiedrības daļa ignorē vai mēģina slēpt. Esmu pats veidojis dažādus projektus – uzņēmis īsfilmu “Starp 2 saulēm” par krievu – latviešu savstarpējām attiecībām, vadījis pretsmēķēšanas kampaņu, kaut pats diezgan aktīvi smēķēju, izmēģinājis bezpajumtnieka dzīvi (-80 C pavadījis 24 stundas noplīsušās drēbēs Ventspilī). Mani interesē viss, kas “uzdzen adrenalīnu,” diemžēl tā dēļ man ir nācies nonākt pretrunā ar likumu... Ilgi domāju, kam pievērsties Zinātniski Pētnieciskajā darbā (turpmāk ZPD), līdz nolēmu pētīt ielu mākslu – grafitti.
Mans darba mērķis ir parādīt un pastāstīt cilvēkiem, ko nozīmē grafitti, ka tas nav narkomānu un bomžu “vaļasprieks,” bet gan - dārgs, bet skaists, pat izcils mākslas veids, kurā ikkatrs cilvēks, kurš kaut nedaudz māk zīmēt, var brīvi izpaust savas domas un viedokli
Kad sāku vākt materiālus priekš ZPD, tad sapratu, ka nebūs viegli atrast informāciju, jo grafitti Latvijā ir lielākoties nelegāls mākslas veids un par to netiek īpaši runāts. Mani uzdevumi bija atrast vismaz kaut kādu informāciju par grafitti, nointervēt kādu grafitti mākslinieku vai mākslinieku grupu, veikt aptauju par attieksmi sabiedrībā pret grafitti, piedalīties nelegālajā grafitti ikgadējā saietā – Liepājā, kur var sastapt lielāko daļu no spējīgākajiem grafitti māksliniekiem Latvijā un nointervēt Liepājas domes priekšsēdētāju par viņa un domes attieksmi pret grafitti.
Pamatmateriālos nav grāmatu vai interneta avotu, jo par šo tēmu pilnīgu informāciju latviešu valodā nespēju atrast – informācija bija ļoti subjektīva un ļoti nelielā daudzumā. Līdz ar to galvenie ZPD materiāli ir: intervija ar grafitteru grupu, aptauja par attieksmi pret grafitti, neliels materiāls par grafitti vēsturi. Diemžēl interviju ar Liepājas domes vadību sarunāt neizdevās nevienā no abām reizēm, kad biju Liepājā.
Darba uzbūvei ir piecas daļas: grafitti vēsture, grafitti vārdnīca, aptauja par sabiedrības attieksmi pret grafitti, grafitteru grupas intervija, kurās ir izklāstīta visa informācija, kurai vajadzētu kaut nedaudz apgaismot sabiedrību par grafitti mākslas veidu, kur katrs var izdarīt secinājumus par grafitti – tas ir spožums vai posts.
Galvenā lieta, ko gribu pierādīt ar savu ZPD ir tā, ka sabiedrības uzskats, ka grafitti ir tikai un vienīgi vandālisms, kuru veic nepilngadīgi nelgas, ir pilnīgi aplams un patiesībā ir pavisam savādāk. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1194239
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация