Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:944790
 
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Grāmatu noformēšanas līdzekļi un paņēmieni    5
1.1.  Grāmata    5
1.2.  Grāmatu vēsture īsumā    5
1.3.  Grāmatas struktūra    7
1.4.  Izmēri    8
1.5.  Literatūras veidi    9
1.6.  Ilustrācijas    9
1.6.1.  Ilustrāciju iespiešanas veidi    10
1.6.2.  Ilustrēšanas vēsture un problemātika pēdējo 30 gadu laikā    12
1.7.  Grāmatu iesiešana    13
1.7.1.  Grāmatu iedalījums pēc iesiešanas stiliem    13
1.7.2.  Grāmatu dalījums pēc to iesējuma    14
1.7.3.  Arābu devums grāmatu iesiešanas mākslā    14
2.  Grāmatu vēsture    15
2.1.  Hronoloģiskā tabula    15
2.2.  Grāmatu vēsture Latvijā    33
3.  Mākslinieku grāmata    34
  Nobeigums    37
  Tēzes    38
  Izmantotā literatūra/avoti    39
  Pielikums    40
Фрагмент работы

Jau no bērnības sajūsminājos par dažu grāmatu brīnišķajām ilustrācijām- krāsām, formām, dažādo elementu salikumu. Iespējams, ilustrācijas var uzskatīt par vienu no faktoriem, kas paver iespēju jauniem fantāziju lidojumiem, tieksmei atdarināt un, iespējams, atklāt sevī jaunu talantu. Taču bērnu grāmatas nebūt nav vienīgās, kuru noformējums lasītājiem ir tik svarīgs. Mūsdienās jebkurai grāmatai ir zināms noformējums, pat tad, ja to var uzskatīt par primitīvu. Ilustrēšana un noformējums iet roku rokā ar maketēšanu- tādā gadījumā tēmu varētu izvērst arī laikrakstu, bukletu, katalogu un citu drukātu materiālu virzienā, taču pat tad, ja atstāj tikai grāmatas, tēma ir pārāk dziļa un plaša, lai to varētu pilnīgi apskatīt pat viena zinātnieciski pētnieciskā darba ietvaros.
Lielākajai daļai cilvēku grāmatas ir pirmais galvenais rakstītās informācijas ieguves avots. Daudzi tās sāk lasīt bērnībā, un tas kļūst par hobiju visas dzīves garumā. Grāmatas, pat tad, ja tām atņem tekstu, ir gan materiāla, gan arī garīga vērtība, kuru nedrīkst nepamanīt uz kopējās kultūras fona.
Par šo tēmu pieejams milzīgs materiālu daudzums, tiesa, latviski nekā daudz nav, sevišķi pašās grāmatās, tomēr mūsdienu tehnoloģijas rada iespēju piekļūt izsmeļošiem un uzticamiem resursiem internetā, kur atrodama informācija praktiski par jebkuru no daudzajiem grāmatas aspektiem- sākot ar materiāliem, no kuriem tā gatavota, beidzot ar īpanējiem paņēmieniem, kā tā tiek izmantota.
Es vēlos uzzināt un darīt zināmu jums grāmatas ilustrācijas un noformējuma vēsturi. Kāpēc gan tas vispār ir vajadzīgs- vai nepietiek tikai ar tekstu? Vai to var uzskatīt par atsevišķu mākslas formu? Kādi nosacījumi jāievēro, noformējot? No kā īsti sastāv šis ikdienišķais priekšmets un kā tas cēlies un attīstījies?
Kādas tehnikas izmantoja senāk, kādas tagad? Iespējams varam runāt par kādu tehniku, kas ir ’vispopulārākā’? Kas jāzin māksliniekam un kā ar laiku mainījušās tehnoloģijas? Kāda ir grāmatu noformējuma tagadne, kāda ir grāmatu nākotne mūsdienu tehnoloģiju laikmetā?
Grāmatu vēsturi parādīšu plašā, ilustrētā, tabulā, kurā uzrādīti svarīgākie fakti grāmatu tapšanā. Pastāstīšu par to, ko pati vēl nesen nebiju zinājusi- par tā saucamajām mākslinieku grāmatām. Viss apskats ir ļoti vispārināts un sīkāk par katru atsevišķu tēmu/notikumu pieejams liels informācijas daudzums. Izcelti svarīgākie notikumi un mākslinieki uz pasaules, nevis Latvijas fona. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация