Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:752113
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mana izvēlētā tēma ir gramatiskā interpretācijas metode. Šo tēmu es izvirzīju, jo vēlējos dziļāk izprast tiesību normas un to interpretāciju dzīvē, kā arī vēlējos vairāk izprast gramatisko metodi, tā pielietošanas nepieciešamību un nozīmi.
Lai labāk izprastu šo tematu, es to sadalīju 3. nodaļās, jo, lai sāktu runāt tieši par gramatisko interpretācijas metodi, vispirms bija jānoskaidro, ko nozīmē tādi juridiskie termini kā metode un interpretācija. Šajā darbā es apskatīju, pirmkārt, kas ir metode, kādas pazīmes tai piemīt, ko ietver tās struktūra un saturs. Nakamo jautājumu, ko aplūkoju saistīju ar interpretāciju, tās jēdzienu, iedalījumu, kā arī nozīmi. 3. nodaļā es sīki apskatīju gramatisko interpretācijas metodi, tās definīciju daudzveidību, valodnieciskās iztulkošanas noteikumus, valodas elementus un gramatiskās iztulkošanas metodes uzdevumus.
Šis temats ir aktuāls, jo valoda ir tādā līmenī, kādā to rada tiesību normas veidotājs, ne vienmēr valoda būs ikdienas izpratnes līmenī izstrādāta, tā var būt arī juridiskās izpratnes līmenī un ne vienmēr juridiskā izpratne attieksies uz ikdienas izpratni, jo vārdi var būt pavisam citādā nozīmē domāti, nekā tos censtos izprast vienkāršs ļaužu grupējums, kas juridiskā terminoloģijā nav mācīts orientēties, tādēļ, lai izprastu tiesību normās ietverto saturu un domu, to jāizpēta gan no ikdienas, gan no juridiskās izpratnes puses.
Šī darba mērķis ir iegūt pēc iespējas plašaku informāciju par gramatisko interpretācijas metodi, kas tā tāda vispār ir un kāda ir tās nozīme tiesību normu iztulkošanā un kas nepieciešams, lai šo iztulkošanu veiktu tieši ar šīs metodes palīdzību.
Mērķa realizēšanai izvirzīju šādus uzdevumus:
Materiālu vākšanu un apkopošanu;
Personīgā viedokļa izteikšanu;
Informācijas salīdzināšanu, lai izdarītu secinājumus.
Darba veikšanai izmantoju salīdzināšanas un analizēšanas metodi.
Darbu veido: saturs, ievads, teorijas izklāsts, kas ir sadalīts 3. nodaļās. Darba beigās tiek atspoguļots darba rezultātu novērtējums – secinājumi, kā arī darba gaitā radušies patstāvīgie atzinumi un priekšlikumi. Darbu noslēdz literatūras saraksts, kas ļauj apskatīt no kādiem izziņas avotiem informācija ir apkopota.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1129659
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация