Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:634144
 
Оценка:
Опубликованно: 01.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Noliktavas iesaka celt no materiāla ar vāju siltuma vadīšanu, kas izolē graudus no silta gaisa pavasaros un vēsā laikā neļauj kondensēties ūdens tvaikiem. Viena no graudu glabāšanas problēmām ir optimāla mitruma saglabāšana graudu masā, īpaši svarīgi tas ir, uzglabājot graudus metāla tvertnēs. Blīvām, homogēnām vielām, piemēram, metāliem, mitrums paliek uz virsmas.
Vislabāk aprīkotām jābūt sēklas labības noliktavām. Šajās noliktavās nav vēlamas koka sienas un grīdas, jo tajās var aizķerties un sajaukties dažādu šķirņu sēklas. Koka konstrukcijas graudu noliktavās grūti apkarot kaitēkļus.
Graudu dīgtspēju apdraud kaitēkļi, dažādi mikroorganismi, kas izēd dīglīti un rada mehāniskus bojājumus. Labību nedrīkst uzglabāt ķimikāliju atmosfērā. Bieži noliktavas izmanto ne tikai tiešajiem graudu glabāšanas, bet arī citiem nolūkiem.
Noliktavas var būt piemērotas pēc nozīmes ražošanā (sēklas, lopbarība, pārtika, operatīvie krājumi utt.) Uz intervencē iepirktās labības pieņemšanu un uzglabāšanu var pretendēt Pārtikas un veterinārajā dienestā atzīts vai reģistrēts komersants, kura rīcībā ir regulas nr. 1272/2009 3. panta prasībām atbilstoša noliktava. Paralēli pastāv arī Ministru kabineta 2011. gada 25. janvāra noteikumi nr. 74 Kārtība, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū. Noliktavas turētājam jānodrošina, ka intervences uzkrājumā pieņemtā labība tiks glabāta atsevišķi no citas noliktavā novietotās labības.
Jaunas ražas uzņemšanai graudu krātuves parasti rūpīgi sagatavo – izremontējot, attīrot, veicot slapjo dezinfekciju.
Kad visi priekšdarbi veikti, labības krātuves turētājam jānodrošina labības glabāšana, nepieļaujot tās kvalitātes pasliktināšanos, lai lēnām iestājas graudu miera periods.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация