Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:185993
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Šajā darbā es vēlos dziļāk izpētīt saistību starp grēku, nāvi un attaisnošanu apustuļa Pāvila vēstulē romiešiem. Vēlos arī noskaidrot sakarību starp to, kā šīs lietas skaidro Pāvils un kā tās ir izprastas un izskaidrotas citās Bībeles grāmatās. Vēlos noskaidrot cik lielā mērā Pāvils, rakstot vēstuli romiešiem, ir iespaidojies no pārējām Bībeles grāmatām. Uz visiem šiem jautājumiem centīšos rast atbildes šajā darbā.
“Tā tad: Kā viena cilvēka vainas dēļ pasaulē ienācis grēks un caur grēku – nāve, un tādā kārtā visu cilvēku dzīvē ienākusi nāve, jo visi viņi ir grēkojuši.” Caur grēku visu cilvēku dzīvē ienākusi nāve… C. H. Dodds savā grāmatā par apustuļa Pāvila vēstuli romiešiem raksta, ka nevar pilnīgi skaidri apgalvot, ka Grēkā Krišanas aina, kā tā ir aprakstīta 1. Mozus grāmatas 3. nodaļā, stāsta, ka Ādams jau būtu radīts kā nemirstīgs; nevar apgalvot, ka Genesis liecinātu, ka tikai dēļ Ādama nepaklausības un pirmā grēka izdarīšanas, viņa un vēlāk arī visu cilvēku dzīvēs ienāca nāve. To, ka Ādams ticis radīts kā nemirstīgs, pieņēma jūdu domātāji apustuļa Pāvila laikā. Mani šis C. H. Dodda pieņēmums, ka Ādams jau no radīšanas sākuma varētu būt bijis mirstīgs, nešķiet pieņemams, lai arī 1. Mozus grāmatā nevienā vietā nav skaidri apgalvots pilnīgi pretējais. Ir ļoti grūti iedomāties, kā gan varētu savienot Paradīzes svētlaimi, kāda tā ir aprakstīta Radīšanas grāmatā, ar nāves ciešanām un briesmām. Tādēļ arī nevaru piekrist C. H. Dodda domām par šo tematu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1156726
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация