Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:418534
 
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Gremošanas orgānu sistēmas daļas    3
  Barības vada patoloģija    3
  Kuņģa patoloģija    5
  Zarnu patoloģija    6
  Avoti    8
Фрагмент работы

Gremošanas orgānu sistēma nodrošina uzņemtās barības mehānisku un ķīmisku apstrādi, organismam vajadzīgo vielu uzsūkšanu un nederīgo vielu izvadi no organisma.
Barības trakts sākas ar mutes dobumu, tad seko barības vads, ko no augšas un apakšas norobežo sfinkteri, tālāk atrodas kuņģis, ko sfinkteris atdala no zarnām (divpadsmitpirkstu zarna, tievā zarna, resnā zarna, taisnā zarna) un trakts atveras ar ānusu.
Biežākā problēma, kas saistīta ar barības vadu, ir barības vada beigu sfinktera darbības traucējumi. Funkcionāli tie var izpausties dažādi. Normāli apakšējais barības vada sfinteris atslābst tikai uz neilgu brīdi, lai ielaistu barības vadu šķērsojušo saturu kuņģī. Pārējā laikā sfinktera muskulatūra ir kontrahējusies, lai neļautu pussagremotajai barībai un sālsskābei no nākt bāziskajā barības vadā.
Pirmais sfinktera darbības traucējumu veids ir ahalāzija – barības vada beigu sfinkteris ir sasprindzis un neatslābst arī tad, kad barības vadā nonāk barība. Rezultātā barība nevar nokļūt tālāk, un vadā notiek barības stāvēšana, barības vads iestiepjas un tā sienas virs kuņģa veido guzai līdzīgu paplašinājumu. Otra iespēja ir, ka sfinkteris darbojas neadekvāti, tā izraisot hīmusa refluksu.
Hīmuss apdedzina barības vada sieniņas, kas var novest pie refluksa ezofagīta1.
Vēl ezofagītu var izraisīt arī hiatālā trūce – atvere diafragmā, ko barības vads šķērso, lai iekļūtu vēdera dobumā, reizēm gadās par lielu, un kāda gremošanas trakta siena tajā iestrēgst.Rezultātā veidojas sastrēgums, kas traucē apakšējā barības vada sfinktera darbību, veidojas ezofagīts.
Ezofagīta gadījumā pacienti sūdzas par dedzināšanu aiz krūšu kaula, nepatīkamās sajūtas var viļņveidīgi izplatīties augšup pa barības vadu un pat radīt nepatīkamu garšu mutē. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация