Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:319363
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grieķijā ir jaukta kapitāliskā ekonomika ar valsts sektoru, kurš dod pusi no valsts IKP (iekšzemes kopprodukts) . Rēķinot uz vienu cilvēku IKP ir apmēram 70% no attīstīto Eiropas valstu līmeņa. Valsts vēsturiski ir kontrolējusi 3/4 no visiem biznesa īpašumiem. Monopols eksistēja daudzās nozarēs, sevišķi elektroenerģijā un telekomunikācijās un arī citi tirgi tika cieši regulēti. 1998. gadā valdība uzsāka privatizācijas programmu, kā daļu no Eiropas Monetārās savienības (EMS) prasībām. Grieķija ir 12. locekle Eiropas Monetārajā Savienībā (eirozonā) kopš 2001 gada 1.janvāra. [5.]
Kaut arī Grieķijas ekonomika ir uzlabojusies pēdējos gados (2003. gadā pieaugums bija 4,0% un tiek prognozēts, ka 2004. gadā tas sasniegs 4,2 %) pateicoties stingrai politikai, eiro ieviešanai (2001.gadā) un gatavošanās pasākumiem Atēnu Olimpiskajām spēlēm, tomēr Grieķija ir viena no nabadzīgākajām ES valstīm, ar otro vidējo zemāko ienākumu. Tāpat 2002. gadā valsts ārējie parādi sasniedza 148 miljardus eiro un tā saņēma ekonomisko palīdzību no ES 5,5 miljardu eiro apmērā.



Grieķijas ekonomikas uzlabojumi ir: budžeta deficīts zem 1,2% no IKP un inflācijas samazināšanās no 20% līdz 3,1% laika posmā 1990.- 2000. gads. 2001.gadā, sakarā ar iestāšanos EMS, inflācija pieauga, bet 2003.gadā valdībai to ir izdevies nostabilizēt līdz 3,5 % gadā.ation for the Olympic Games of 2004, Greece is one of the poorest countries of the European Union with the second 1.attēls. Inflācija 1998.-2003.g. [10.]


Grieķija bija lielākā Eiropas Savienības palīdzības saņēmēja, kas saniedza 4% no IKP. Grieķijas ekonomika nepārtraukti pilnveidojas jau pēdējos dažus gadus, tā kā valdība noteikusi stingru monetāro politiku. Grieķija Eiropas Savienības valūtu (EURO) ieviesa 2001. gadā.

Joprojām valstī aktuālas ir sociālās problēmas (bezdarba samazināšana), ekonomikas problēmas (tālāka ekonomikas uzbūves pilnveidošana).
Pašlaik nacionālā valūta ir eiro (EUR), kura kurss svārstās ap 0, 67 attiecībā pret latu. Grieķijas banka ir izlaidusi septiņas dažādas eiro banknotes un astoņus monētu veidus.
Eiro banknotes attēlo 7 vēstures periodus Eiropas kultūras vēsturē un akcentē trīs galvenos arhitektūras elementus: logs, vārti un tilts. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1204393
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация