Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:696726
 
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

12 Olimpa dievi.
Ir divpadsmit Olimpa dievu: Zevs, Poseidons, Hēra, Dēmetra, Hestija, Apollons, Artemīda, Hēfaists, Arejs, Atēna, Afrodīte un Hermejs.
Zevs bija vīrs brieduma gados, sprogainu bārdu un viļņainiem, līdz pleciem izaugušiem matiem. Viņa atribūti – pērkons un zibens (epiteti: zibeņmetis, mākoņu kliedētājs, mākoņu savācējs u.c.), kā arī egīda – Hēfaista dāvinātais vairogs, kuru vicinot Zevs izraisīja vētras un lietusgāzes. Dažkārt Zevu attēloja ar uzvaras dievietes Nīkes skulptūru vienā rokā, ar scepteri – otrā.
Ūdens stihijas valdnieks Poseidons bija ārēji līdzīgs savam brālim. Ar savu atribūtu trijžuburi viņš kustināja un nomierināja jūras viļņus. Viņš bija arī vēju valdnieks. Ar trejžburi Poseidons tricināja zemi un nodalīja vienu no otra kalnus, lai izveidotos ūdeņiem bagātīgas ielejas. Viņa laulātā draudzene bija Okeāna meita Antitrita.
Zeva māsa un laulāta draudzene Hēra tika godāta, ka laulību aizgādne; viņa iemiesoja uzticību. Hēra uzraudzīja tikumību, par kuras pārkāpšanu stingri sodīja (īpaši tas attiecās uz viņas konkurentēm: Īo viņa pārvērta par govi, Kallisto – par lāceni u.tml.). Hēru, kuras kults bija cieši saistīts ar Peloponēsu, raksturo varaskāre un godkārība. Viņu iztēlojās kā cēlu sievieti ar diadēmu. Laulībā ar Zevu viņa dzemdēja jaunības iemiesojumu Gebu, Areju un Hēfaistu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация