Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:226360
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads   
2.  Teritorijas vēsture   
3.  Reljefs, ģeoloģiskā uzbūve   
4.  Viršu grīnis   
5.  Zāļu grīnis   
6.  Cilvēku darbība rezervātā   
7.  Ugunsgrēki   
8.  Aizsargājamie augi   
9.  Ainavas izmaiņas atkarībā no gadalaika   
10.  Nobeigums   
Фрагмент работы

Palielinoties meža saimnieciskās izmantošanās intensitātei, arvien samazinās tādu teritoriju skaits, kur mežs saglabā tā ilglaicībai raksturīgās struktūras, procesus un sugas. Latviju starptautiski joprojām uzlūko kā zemi, kur dabas daudzveidība ir jūtami augstāka, nekā tas ir vairumā Ziemeļu un Viduseiropas valstu. Laimīgas sagadīšanās dēļ negatīvā ietekme uz meža vidi nav visaptveroša, jo piemērotos apstākļos saglabājas nelieli meža nogabali, kur prasīgākas sugas spēj rast patvērumu. Mūsdienās meža fragmenti, kam piemīt neskarta meža pazīmju vairākums, ainavā parasti atrodami reti un salveidīgā izkaisījumā. Daudzos gadījumos kokaudzes ar meža ilglaicības pazīmēm ir saimniekošanai nepievilcīgos un nomaļos apvidos vai teritorijās, kas iekļautas aizsargājamo skaitā. Ilglaicīgā, mazietekmētā mežā ir sastopamas vairākas struktūras vai substrāti, piemēram, resni un atmirstoši lapkoku stumbeņi, kas nav atrodami saimnieciski izkoptos mežos. Diemžēl daudzu mežu sugu bioloģija neparedz pārvietošanos uz kādu citu biotopu vai substrātu intensīvi apsaimniekotā mežā – suga izmirst, jo tās bioloģiskais mehānisms nespēj pielāgoties pēkšņi uzspiestiem vides nosacījumiem. Meža novērtējumā šīs sugas sauc par indikatorsugām.
Mežam kā nozīmīgai ekosistēmas sastāvdaļai ir svarīga loma klimata, ūdens režīma un ūdens kvalitātes regulēšanā, augsnes aizsardzībā, bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, vides ainaviskās un atpūtas vērtības palielināšanā. Lai nodrošinātu vides un dabas aizsardzības prasību izpildi 16 % mežu ir iekļauti dažādas nozīmes aizsargjoslās un aizsargājamās teritorijās. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация