Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:815106
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 14.pantu 1.punktu pašvaldībai ir tiesības veidot pašvaldības iestādes. Izveidojot bibliotēku pašvaldība izpilda vienu no savam autonomam funkcijām, kas noteiktas likumā „Par pašvaldībām” 15.pantā. „Valsts pārvaldes iekārtas likuma” 73.panta 1.punkta 1.daļa nosaka bibliotēkas tiesības izdod nolikumu, bet 21.panta 8.punkts pašvaldībai dod tiesības apstiprināt pašvaldības iestādes nolikumu.
Pamatojoties uz Gulbenes pilsētas domes sēdes 2003.gada 24.aprīļa protokola izrakstu Nr.6. Gulbenes pilsētas dome, domes sēdēs laikā (24.04.2003) izskatīja Gulbenes bibliotēkas nolikuma projektu. Sēdi vadīja pilsētas domes priekšsēdētājs. Domes sēdē piedalījās pieci deputāti, nepiedalījās četri. Klātesošiem deputātiem tika piedāvāti divi nolikuma varianti. Atklātas balsošanas rezultātā par pirmo variantu nobalsoja četri deputāti, par otro variantu nobalsoja divi deputāti, neviens no deputātiem nav balsojis pret un neviens nav atturējies. Balstoties uz šo balsojumu tika pieņemts „Gulbenes bibliotēkas nolikums”. Domes sēdē piedalījās pieci deputāti un pilsētas domes priekšsēdētājs, tātad, kopa ir sešas balsis, un sēdē nepiedalījās četri deputāti (6+4=10). Pēc „Domes sēdes protokola izraksta” var secināt, kā Gulbenes domē darbojas desmit deputāti, kaut gan „Gulbenes pilsētas pašvaldības nolikumā” 3.pants nosaka: „Dome, atbilstoši Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumam, sastāv no 11 deputātiem”. Tātad vai nu drukas kļūda, vai deputātus nepareizi saskaitīja. Šis fakts, tomēr, netraucē pieņemt nolikumu, jo no vienpadsmit deputātiem uz sēdi ir ieradušies seši – vairāk ne, ka puse, vairākums nobalsoja par, nolikums ir pieņemts.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1182225
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация