Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:658285
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  HANSABANKAS KREDĪTPOLITIKA    4
1.1.  POLITIKA    4
1.2.  KREDĪTU VEIDI BANKĀ, KREDITĒŠANAS PAMATNOSACĪJUMI    7
1.2.1.  PRIVĀTPERSONU KREDĪTI    7
1.2.2.  KREDĪTRISKA PAKALPOJUMI UZŅĒMUMIEM    9
1.3.  KLIENTU KREDĪTSPĒJAS ANALĪZE UN KREDĪTA IZSNIEGŠANA    12
1.3.1.  KREDĪTU PIEPRASĪJUMU IZSKATĪŠANA    12
1.3.2.  NEPIECIEŠAMIE DOKUMENTI KREDĪTA PIEPRASĪJUMA IZSKATĪŠANAI    12
1.3.3.  KREDĪTA ATDOŠANAS SPĒJAS ANALĪZE    13
1.3.4.  LĒMUMA PIEŅEMŠANA    14
1.3.5.  LĪGUMA NOFORMĒŠANA UN PARAKSTĪŠANA    14
1.4.  KREDĪTA DZĒŠANAS PROCEDŪRA    15
2.  CITU LR KOMERCBANKU PIEDĀVĀTIE KREDĪTI    16
3.  LĪZINGA PRIEKŠROCĪBAS UN TRŪKUMI    19
  SECINĀJUMI, PRIEKŠLIKUMI    25
  PIELIKUMI    26
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    29
Фрагмент работы

Kre­dī­tam ir vai­rā­kas fun­kci­jas (nau­das lī­dzek­ļu sa­da­les, skaid­ras nau­das aiz­vie­to­ju­ma, kon­tro­les). Kre­dī­tus var ie­da­līt pēc da­žā­dām pa­zī­mēm, pirm­kārt pas­tāv da­lī­jums pēc to bū­tī­bas:
Ko­merc­kre­dīts
Ban­kas kre­dīts
Valsts kre­dīts
Lī­zings
Starp­tau­tis­kais
Over­drafts
Hi­po­te­kā­rais kre­dīts
Pa­tē­rē­tā­ju
Ob­li­gā­ci­ju aiz­ņē­mu­mi
Vēl kre­dī­tus ie­da­la pēc to iz­lie­to­ju­ma vai dro­šī­bas pa­kā­pes (stan­dar­ta, uz­rau­gā­mie, zem­stan­dar­ta, šaubīgie, zau­dē­tie)
Sva­rī­gi zi­nāt arī kre­dī­tu no­dro­ši­nā­ju­ma vei­dus:
Ce­si­ja
Ķī­la
Gal­vo­jums
Ga­ran­ti­jas
Ša­jā dar­bā iz­klās­tī­ta "Han­sa­ban­kas" kre­dīt­po­li­ti­ka, de­ta­li­zē­ti ap­ska­tot pro­ce­su no klien­ta kre­dī­ta pie­pra­sī­ju­ma ie­snieg­ša­nai līdz kre­dī­ta sa­ņem­ša­nai. Ap­ska­tī­ti arī "Han­sa­ban­kas" pie­dā­vā­tie kre­dī­ti, to pie­šķir­ša­nas no­tei­ku­mi. Sa­lī­dzi­nā­ju­mam do­tas arī ci­tu Rī­gas ko­merc­ban­ku pie­dā­vā­to kre­dī­tu pie­šķir­ša­nas no­tei­ku­mi.
Tā kā mūs­die­nās par ļo­ti po­pu­lā­ru kre­dī­ta vei­du kļu­vis lī­zings, un "Han­sa­ban­ka" 1994.ga­da de­cem­brī no­di­bi­nā­ja spe­ci­ālu mei­tas uz­ņē­mu­mu, kas no­dar­bo­jas ti­kai ar lī­zin­ga da­rī­ju­miem ("Han­za Lī­zings"), kas ta­gad kļu­vu­si par lie­lā­ko Lat­vi­jas lī­zin­ga un fak­to­rin­ga kom­pā­ni­ju un tur­klāt lī­zings dau­dzē­jā­dā zi­ņā ir ļo­ti at­šķi­rīgs no kre­dī­ta vis­pār­pie­ņem­tā no­zī­mē, tad dar­bā ap­ska­tī­tas lī­zin­ga priekš­ro­cī­bas un trū­ku­mi, vei­cot sa­lī­dzi­nā­ju­mu, ku­ru no ban­kas pie­dā­vā­ta­jiem pro­duk­tiem kat­rā kon­krē­ta­jā ga­dī­ju­mā va­ja­dzē­tu lie­tot.
Pri­vāt­per­so­nu kre­di­tē­ša­nas ak­ti­vi­zē­ša­na 1999.ga­dā bi­ja no­teik­ta kā vie­na no a/s Han­sa­ban­ka pri­ori­tā­tēm. 1999.ga­dā a/s Han­sa­ban­ka sā­ka pie­dā­vāt aiz­de­vu­mus pri­vāt­per­so­nām vi­sās fi­li­ālēs. Šā­da stra­tē­ģi­ja de­va ie­vē­ro­ja­mus re­zul­tā­tus. Tur­pi­not pa­aug­sti­nāt Ban­kas fi­li­āļu kre­di­tē­ša­nas spe­ci­ālis­tu zi­nā­ša­nu lī­me­ni, 2000.g. un 2001.g. Han­sa­ban­kai iz­de­vās pa­lie­li­nāt kre­di­tē­ša­nas ap­jo­mus. Ša­jā lai­kā ti­ka uz­sāk­ta arī kre­dī­tu iz­snieg­ša­na fi­li­ālēs ma­za­jiem un vi­dē­jiem uz­ņē­mu­miem.
A/s Han­sa­ban­ka (turp­māk HB) kre­dīt­po­li­ti­ka no­sa­ka prin­ci­pus, kas jā­ievē­ro HB dar­bi­nie­kiem, vei­cot ris­ka da­rī­ju­mus, t.i., iz­snie­dzot aiz­de­vu­mus, gal­vo­ju­mus, ak­re­di­tī­vus, ar tre­ša­jām per­so­nām - ne­ban­kām jeb klien­tiem. Šo da­rī­ju­mu re­zul­tā­tā HB pret šiem klien­tiem ro­das kre­dīt­risks. HB kre­dīt­po­li­ti­kas mēr­ķis ir, mi­ni­mi­zē­jot ris­ku, no­dro­ši­nāt HB mak­si­mā­lu ren­ta­bi­li­tā­ti, vien­lai­cī­gi vei­ci­not vis­pu­sī­gu na­ci­onā­lās eko­no­mi­kas at­tīs­tī­bu. HB kre­dīt­po­li­ti­kai jā­at­bilst Han­sa­bank gru­pas kre­dīt­po­li­ti­kai, kā arī LR li­kum­do­ša­nas un Lat­vi­jas Ban­kas (LB) no­teik­to nor­ma­tī­vu pra­sī­bām. Par kre­dīt­po­li­ti­kas sav­lai­cī­gu sa­ga­ta­vo­ša­nu ir at­bil­dī­ga HB Kre­dīt­ko­mi­te­ja. HB kre­dīt­po­li­ti­ku pie­ņem HB val­de un ap­stip­ri­na HB Pa­do­me.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1123519
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация