Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:964280
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Manuprāt, hellēnisma ietekme uz mūsdienu kultūru ir milzīga, un savā esejā centīšos to pierādīt. Hellēņu kultūra, pēc manām domām, ir vispilnīgākā kultūra visas pasaules seno laiku vēsturē.
Senās Grieķijas polisu pārvaldes forma bija demokrātija. Jēdziens „demokrātija” nozīmē „tautas varu”, „tautas valdīšanu”. Polisās pastāvēja divi demokrātijas veidi: tiešā demokrātija- tautas vara, kur katrs pilsonis, pieņemot likumus, izsaka savu gribu personīgi, oligarhiskā demokrātija- demokrātija mazākumam. Platons par oligarhisko demokrātiju ir teicis: „Pie varas ir bagātie, bet nabadzīgie pārvaldē nepiedalās- izskatās, ka valstī ir divas valstis, viena- nabadzīgajiem, otra- bagātajiem.” Visizkoptākās demokrātijas formas pastāvēja Atēnu polisā. Antīkās demokrātijas pamatprincips bija- tauta savu gribu pauda tieši, bez pārstāvniecības institūciju starpniecības. Amatos izvirzīja pēc nopelniem un gudrības. Otrs demokrātijas pamatprincips bija brīvība, ko saprata vispirms kā personīgo brīvību, pēc tam- kā savas poliskas neatkarību. Hellēņi bija stingri pārliecināti, ka valsts un sabiedrības kārtība drīkst balstīties tikai uz likumu un pilsoņiem jāpakļaujas vienīgi tiem, nevis kāda cilvēka gribai. Mums ir jāpateicas hellēņiem par to, ka viņi ir likuši pamatus mūsdienu demokrātijai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация