Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:110000
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Henriks Ibsens – viena no izcilākajām personībām norvēģu un visas skandināvu literatūras vēsturē. Iespējams, ka neviens cits Norvēģijas rakstnieks starptautiskā mērogā nav izpelnījies tādu ievērību un ar saviem darbiem atstājis tik būtisku ietekmi modernās literatūras veidošanās procesā. Henriks Ibsens ir viens no nozīmīgākajiem 19.gadsimta otrās puses dramaturgiem, tieši viņš izveidoja sociāli psiholoģisko drāmu, kas spēcīgi ietekmēja visas pasaules dramaturģiju. Savos darbos viņš prata izcili talantīgi iekausēt drāmas attīstības agrāko pieredzi un vienlaikus aktualizēt tālaika būtiskākos mākslas virzienus – romantismu, reālismu, naturālismu, simbolismu. Henrika Ibsena darbu paliekošo vērtību radījis arī precīzi atklātais nacionālais raksturs.
Henriks Ibsens dzimis 1828.gada 20.martā Šēnā, nelielā Norvēģijas piejūras pilsētiņā apmēram simts kilometru uz dienvidrietumiem no Kristiānijas, kā tolaik sauca Oslo. Henriks bija otrais no ģimenes sešiem bērniem. Viņa vecāki bija Knuds Ibsens un Marikena Ibsena. H.Ibsena tēvs bija bagāts kuģu īpašnieks, viens no pārtikušākajiem pilsētas iedzīvotājiem. Taču Henrika tēvs drīz vien cieta bankrotu un 1835.gadā ģimene bija spiesta pārcelties uz dzīvi ārpus pilsētas – Venstepā un dzīvot materiāli visai pieticīgos apstākļos. Līdz ar bankrotu izmainījās arī apkārtējo ļaužu attieksme pret viņiem, daudzi draugi novērsās, apkārtējie izturējās ar vienaldzību un nicināšanu. Tēva bankrots Henrikā Ibsenā atstāja dziļas psiholoģiskas pēdas, kas atspoguļojās viņa vēlākajā daiļradē. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация