Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:273449
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kaskādaerācija
Kaskāde ir mākslīga, dažkārt daudzpakāpju ūdens pārgāzne vai secīgi izkārtotu, savstarpēji savienotu trauku rinda, kur ūdens brīvi pārlīst no viena trauka otrā (1. att.). Krītošais ūdens allaž, sasniedzot nākamā trauka virsmu, rauj līdz arī gaisu. Šis līdzpaņemtais gaiss ar brīvā kritiena enerģiju tiek sašķelts sīkos burbulīšos un izkliedēts ūdenī. Kaskādes vairumā gadījumu būvē vaļējas, bet tās var iemontēt arī slēgtā spiedtvertnē.
Plānslāņa aerācija
Šeit ūdens plūst plānā slānī pa viļņotām plastmasas ejām tā sauktajās viļņeju kolonnās vai pāri maziem plastmasas gredzeniem tā sauktajās pildķermeņu kolonnās.
• Viļņeju kolonnas sastāv no daudzām plastmasas ejām, kuras ir iekārtotas paralēli cita citai, dažu centimetru atstatumā cita no citas taisnstūrainā reakcijas tvertnē. Viļņeju kolonnas var izmantot bez piespiedu aerācijas un ar ventilatora radītu piespiedu aerāciju. Piespiedu aerācijas gadījumā gaiss parasti plūst caur tvertni no apakšas uz augšu, tātad pretēji ūdenim (pretplūsma).
• Pildķermeņu kolonnas ir apaļas vai četrstūrainas reakcijas tvertnes, kuras ir piepildītas ar maziem no plastmasas veidotiem pildķermeņiem. Šiem pildķermeņiem var būt visdažādākās ģeometriskās formas, piemēram, gredzeni. Arī pildķermeņu kolonnas var izmantot gan ar piespiedu aerāciju, gan bez tās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация