Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:492710
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nav vienprātības par to kā radies termins hipijs, daži uzskata, ka tas ir
cēlies no angļu valodas darbības vārda hip ar kuru džeza mūzikā apzīmēja īpašu skaņas kvalitāti, vienlaicīgi šis vārds raksturoja arī melnādaino apspiesto stāvokli sabiedrībā, baltās un melnās sabiedrības nošķirtību. Ielūkojoties angļu-latviešu vārdnīcā vārds hip skaidrots kā - piedzīvot, zināt, izprast kaut ko, būt zinošam. Ir arī cilvēki, kas termina izcelsmi saista ar vārdu hipped, kas tulkojumā nozīmē ķertais. Visi šie skaidrojumi izsaka hipiju kustības būtību. Tomēr nevar aizmirst, ka paši hipiji sevi vienkārši dēvēja par frīkiem,jeb dīvaiņiem, (angl. freak – dīvainis, izdzimums) kas neiederas ‘’normālajā” sabiedrībā. Sākotnēji ar jēdzienu freak apzīmēja cilvēkus ar fiziskām vai garīgām nepilnībām, tāču hipiji šim jēdzienam piešķīra pozitīvu nokrāsu, un mūsdienās ar to apzīmē cilvēkus ar neparastu personību. Slāviskajā vidē vārdam freak ekvalivents bija jurdovij,kas tulkojumā no krievu valodas nozīmē plānprātiņs, vientiesis. (Padomju Savienībā hipiji sevi dēvēja par jurdovijiem).
Hipiju kustība ‘’izauga’’ no bitņiku un hipsteru subkultūras. Sākotnēji hipsteri ( 40. gados ) apvienoja melnādainos džezmūzikas spēlmaņus, taču vēlākajos gados ( 50., 60. gadi ) savā kopienā iekļāva arī cilvēkus ar baltu ādas krāsu, kas bija bohēmiska dzīvesveida piekritēji. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация