Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:318502
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Hipotekārās kredtitēšanas būtība un nozīme valsts ekenomiskajā attīstībā   
2.  Hipotekārās kreditēšanas mehānisms un tā normatīvais regulējums   
3.  Bankas aktīvās hipotēkas operācijas   
Фрагмент работы

Mūsu valsts ekonomikai straujāk attīstoties, vienlaikus pieaug prasības pēc arvien lielākām ilgtermiņa finansu investīcijām (gruntsgabalu, ēku, būvju pirkšanai, celtniecībai vai rekonstrukcijai). Ilgtermiņa finansu resursi parasti tiek piesaistīti ar kredītu palīdzību. Pasaulē ilgtermiņa kreditēšanai ir izveidota speciāla hipotekārās kreditēšanas sistēma (HKS). Pašreiz arī mūsu valstī ir uzsākts ieviest šo sistēmu.
Hipotekārā kreditēšana ir īpaša kreditēšanas sistēma ar konkrētām, no citiem kreditēšanas veidiem atšķirīgām metodēm un paņēmieniem. Viena no galvenajiem HKS atšķirībam no jau pierastās kreditēšanas, kurā kredītiestāde izsniedz kredītu, aizdevumu saistību pastiprinājumam pieņemot ķīlā nekustamo īpašumu, ir tā, ka HKS ietvaros hipotēku bankas uz nodibināto (iegūto) hipotēku pamata emitē speciāla rakstura publiskas apgrozības vērtspapīrus, par kuru segumu kalpo bankās ieķīlātie nekustamie īpašumi (šo īpašumu vērtība).
HKS pamatelementi, kuri atšķir to no jubkura cita kreditēšanas veida, ir obligāta hipotēkas nodibināšana un ķīlu zīmju emisija (īpašs kredītresursu piesaistīšanas veids), kā arī šo divu pamatelementu ciešā savstarpējā saistība, kas veido vienotu sistēmu. Lai gan gandrīz visā attīstītajā Rietumu pasaulē hipotekārā kreditēšanas sistēma dažādās formās pastāv jau ļoti ilgu laiku un normāli funkcionē (pirmās hipotēku bankas parādījās jau XVIII gadsimta vidū, arī HKS pastāvēja arī Latvijas Republikā laikā līdz 1940. gadam).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация