Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:259886
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  ĶĪLAS TIESĪBA    4
2.  ĶĪLAS TIESĪBAS VEIDI    6
3.  ĶĪLAS TIESĪBAS NODIBINĀŠANA    7
4.  HIPOTĒKAS NODIBINĀŠANA    8
5.  HIPOTĒKAS DZĒŠANA    10
6.  HIPOTĒKAS REĢISTRĒŠANA ZEMESGRĀMATĀ    12
  SECINĀJUMI    15
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    16
Фрагмент работы

1. ĶĪLAS TIESĪBA
Īpašums ir "tiesība valdīt un lietot lietu, iegūt no tās visus iespējamos labumus, ar to rīkoties un noteiktā kārtā atprasīt to atpakaļ no katras trešās personas ar īpašuma prasību" (Civillikuma (turpmāk – CL) 927. p.). Taču ir gadījumi, kad tiesības uz kādu lietu tiek nodotas citām personām: tiesība uz cita lietu pieder nevis īpašniekam, bet citai personai. Tā samazina īpašnieku tiesību apjomu, mazinot īpašuma vērtību. Gan atšķirībā no valdījuma, kas pieder nevis īpašniekam, bet citai personai, gan atšķirībā no saistībām, kas rodas no līgumiem, tiesība uz cita lietu var pastāvēt līdztekus īpašumam neierobežoti ilgi. Jēdziens "tiesība uz cita lietu", pēc CL, ir servitūti, ķīlas tiesība, izpirkuma tiesība un reālnastas.
Ķīlas tiesība ir tāda tiesība uz svešu lietu, uz kuru pamatojoties šī lieta nodrošina kreditoram viņa prasījumu tādā kārtā, ka viņš var no tās dabūt šā prasījuma samaksu (CL 1278. p.). Ķīlas tiesība ir lietu tiesība, kuras uzdevums ir aizsargāt kreditoru un dot viņam iespēju pārdot parādnieka īpašumu, lai ar iegūto peļņu segtu parādu.
CL 1294. pantā ir minēts, ka par ķīlas tiesības priekšmetu var būt visas lietas, kuras atsavināt nav noteikti aizliegts, ne vien jau pastāvošās, bet arī nākamās lietas, kā ķermeniskas (kustamas vai nekustamas), tā ari bezķermeniskas. Par ķīlas priekšmetu var būt jebkura ķermeniska lieta, ja tā nav izņemta no privāttiesiskās apgrozības. Nauda kā atvietojama lieta var būt ķīlas priekšmets. Par ķīlas priekšmetu var būt arī bezķermeniskas lietas jeb tiesības: parāda prasījumi, vārda un uzrādītāja vērtspapīri.
Īpašuma tiesības uz lietu ir vienai personai – ķīlas devējam, ķīlas tiesības ir citai personai – ķīlas ņēmējam. Ķīlas tiesības dod iespēju zināmos apstākļos gūt saistības izpildījumu no ieķīlātā priekšmeta vērtības. Šīs tiesības iespējams realizēt, tikai pārdodot ieķīlāto priekšmetu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1128405
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация