Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:827807
 
Оценка:
Опубликованно: 24.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Kredīta tautsaimnieciskā nozīme    4
1.1.  Kredīta būtība, iedalījums, funkcijas    4
1.2.  Kredīta avoti    6
1.3.  Kredīta risks    6
1.4.  Kredīta nepieciešamība    6
1.5.  Kreditēšanas pamatprincipi    7
2.  Hipotekāro kredītu darbību regulējoša normatīva bāze    8
3.  Hipotekārie kredīti    9
3.1.  Hipotekāro kredītu būtība    9
3.2.  Hipotekārā kredīta tirgus attīstība    10
3.3.  Nekustamais īpašums, hipotēka    11
3.4.  Ķīlu zīmes    12
4.  Hipotekāro kredītu tirgus Latvijā    14
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
Фрагмент работы

Šodien mēs nekavējamies izmantot visas tās priekšrocības, ko citādi varētu baudīt tikai pēc ilgiem gadiem. Šodien banku aizdevumus izmanto tāpēc, ka tie ļauj dzīvot vieglāk un ērtāk. Pēc īpašuma denacionalizācijas un privatizācijas Latvijā ir daudz īpašnieku, kuru atgūtajam īpašumam nepieciešams remonts. Ne mazums ir arī tādu cilvēku, īpaši jaunas ģimenes, kuri noskatījuši māju vai dzīvokli, ko labprāt iegādātos, bet diemžēl patreiz pietrūkst līdzekļu. Arī privātuzņēmējiem nereti ir jāpaplašina darbība un tāpēc vajag iegādāties zemi vai būves birojiem, jaunas ražotnes, iekārtas, tehniku u.tml. Aizdevums ir kļuvis par daļu no mūsdienīga cilvēka dzīves filozofijas. Jo pagaidu vajadzību pēc papildu naudas līdzekļiem izjūt gan fiziskas, gan juridiskas personas.
Tematu par hipotekāriem kredītiem izvēlējos divu iemeslu dēļ. Pirmkārt mani tas interesē, ka topošo ekonomistu, un otrkārt, temats ir ļoti aktuāls, un darbā pētīto informāciju var praktiski pielietot dzīvē.
Izstrādājot referātu, mans mērķis bija iepazīties ar hipotekāro aizdevumu, ka vienu no kredīta veidiem. Referāta izvirzītais uzdevums -- izzināt kādas ir šodienas iespējas attiecībā uz hipotekāriem aizdevumiem Latvijā.
Ka galveno pētījumu metodi, es izvēlējos kvantitatīvo metodi -- statistisko datu izmantošanu. Jo apkopotie dati ir viens no rādītājiem, kas liecina par procesiem un tendencēm kredītu tirgū, bet tas, savukārt par situāciju mūsu valsts ekonomikā un tās attīstību. Tāpēc darbā ir izmantoti Latvijas Komercbanku asociācijas Hipotekārās kreditēšanas komitejas apkopotie dati.
Latvijas pāreja uz tirgus ekonomiku ievērojamā mērā ir saistīta ar kredīta attiecību. Ar kredīta palīdzību brīvais naudas kapitāls, uzņēmēju un iedzīvotāju brīvie naudas ienākumi pārvēršas aizdevu kapitālā, kuru par maksu nodod izmantošanai uz laiku citiem.
Kredīts veicina ražošanas attīstību, paātrina kapitāla avotu veidošanu, ražošanas paplašināšanu. Bez kredīta palīdzības nevar attīstīties zemnieku saimniecības, mazie un vidējie uzņēmumi. Kredīts tirgus ekonomikā nepieciešams kā elastīgs mehānisms kapitāla pārejai no vienas nozares otrā. [ 6 ]
Kredīts pilda tautsaimniecībā vairākas svarīgas funkcijas: veic brīvo naudas līdzekļu pārdales funkciju, veicina apgrozības izdevumu ekonomiju, naudas plūsmas kustības paātrināšanās, kapitāla koncentrācijas paātrināšanu ka arī ekonomikas regulējoša instrumenta loma. [ 5 ]…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1138454
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация