Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:503437
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Hipotekārā ķīlu zīme ir bankas emitēts publiskās apgrozības vērtspapīrs, kas segts ar zemesgrāmatā ierakstītu nekustamā īpašuma ieķīlājumu (hipotēku) vai citu likumā paredzēto segumu. Aizdevums, kas nodrošināts ar Zemesgrāmatā ierakstītu nekustamā īpašuma hipotēku, ir hipotekārais kredīts. Hipotekāro kredītu izsniedz kredītiestādes, parasti hipotēku bankas.
Ķīlu zīmes pastāv tikai dematerializētā formā, un tās ir reģistrētas Latvijas centrālajā depozitārijā. Darījumi ar vērtspapīriem notiek tikai ar tādu banku vai brokeru sabiedrību starpniecību, kas ir saņēmušas speciālu Finansu un kapitāla tirgus komisijas izdotu licenci. Ziņas par ķīlu zīmju piederību konkrētai personai ir tajā bankā vai brokeru sabiedrībā, kura pircēja uzdevumā ir pirkusi vērtspapīrus. Šāda sistēma kalpo vērtspapīru turētāju interesēm, jo nopirktos vērtspapīrus nav iespējams nozaudēt, tos nevar nozagt, viltot, tie nevar iet bojā.
Ķīlu zīmju emisija un apgrozība notiek saskaņā ar likumu “Par Vērtspapīriem”, “Hipotekāro ķīlu zīmju likumu” un likumu “Par Finansu un kapitāla tirgus komisiju” noteiktajos gadījumos izdotajiem Vērtspapīru tirgus komisijas normatīvajiem aktiem.
Latvijā jebkurai bankai (atšķirībā no citām valstīm, piemēram, Vācijas un Dānijas, kur izdot hipotekārās ķīlu zīmes ir tiesības tikai specializētajām hipotēku bankām) ir tiesības emitēt ķīlu zīmes, ja tiek ievērotas šādas prasības:
 Bankas pašu kapitāls nav mazāks par 5 miljoniem latu;
 Tai ir atļauts sniegt visus Kredītiestāžu likuma 1.panta 4.punktā minētos finansu pakalpojumus bez jebkādiem Latvijas Bankas noteiktiem ierobežojumiem;
 Tā ir iesniegusi Finansu un kapitāla tirgus komisijai bankas padomes apstiprinātus hipotekāro darījumu noteikumus un tajā iekļauto hipotekāro prasījumu un aizstājējseguma šķirtu pārvaldīšanu no bankas pārējiem aktīviem.
Bankai, kas emitē ķīlu zīmes, jāsniedz Finansu un kapitāla tirgus komisijai tās noteiktajā termiņā un veidā ziņas, kas raksturo ķīlu zīmju segumu.
Hipotekārās ķīlu zīmes var tikt dzēstas pirms apgrozības termiņa beigām, ja tā ir noteikts emisijas prospektā. Šajā gadījumā procentu izmaksu var pārtraukt tikai pēc tā procentu izmaksas datuma, kurš seko ķīlu zīmju dzēšanas datumam.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1138858
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация