Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:994549
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Hipotekārās kreditēšanas teorētiskie pamati   
1.1.  Bankas operācija   
1.2.  Hipotēku banku pamatdarbība   
1.3.  Hipotēku banku pasīvās un aktīvās operācijas   
1.4.  Hipotēku kredīta parādīšanās vēsture   
1.5.  Kredīti ar nodrošinājumu nekustamā īpašuma ķīlas veidā   
1.6.  Ķīlas objektu novērtēšana   
1.7.  Ķīlu zīmes un procentu likmes   
1.8.  Aizdevumu piešķiršanas shēmas   
2.  Hipotekārās kreditēšanas regulēšana   
2.1.  Ārzemju hipotekārā sistēma   
Фрагмент работы

Izmantojot līdzekļus, kurus komercbankas piesaista no savas klientūras, citām bankām, naudas un finansu tirgiem, kā arī pašus līdzekļus ar mērķi iegūt peļņu, bankas veic dažāda veida ieguldījumus (investīcijas), kuru kopums sastāda aktīvās operācijas. Turklāt, kaut gan komercbanku galvenais mērķis ir peļņas iegūšana, tās nevar ieguldīt visus līdzekļus tikai augstienesīgās operācijās (kā, piemēram, klientūras kreditēšana), tā kā veicot aktīvās operācijas, šīm bankām vienlaicīgi jānodrošina savlaicīga piesaistīto līdzekļu atgriešana to īpašniekiem uz noteiktā likviditātes līmeņa uzturēšanas rēķina, kā arī prātīgi jāsadala riski pēc ieguldījumu veidiem un jāievēro dažādi likumdošanas normatīvi, bankas kontroles institūciju norādījumi un valsts kredītpolitikas prasības.
Komercbankas aktīvās operācijas var sadalīt četrās lielās grupās:
kredītoperācijas (vai aizdevumi);
investīcijas vērtspapīros;
kases operācijas;
pārējās aktīvās operācijas.
Tādējādi kopumā var teikt, ka aktīvās operācijas ir pašu un piesaistīto (aizņemto) līdzekļu izmantošana, kura veicama ar mērķi iegūt peļņu, vienlaicīgi ievērojot likumdošanas normatīvus, uzturot nepieciešamo likviditātes līmeni un racionāli sadalot riskus pēc atsevišķiem operāciju veidiem. Norādīto prasību ievērošanas nepieciešamība piespiež bankas novietot līdzekļu daļu ieguldījumos, kuri vispār nenes ienākumu vai nes to ļoti ierobežotos apmēros (skaidrā nauda kasē, līdzekļi kontos centrālajā bankā un citi likvīdu aktīvu veidi). No citas puses, bankas darbības vispusīgās nodrošināšanas un tās turpmākās attīstības vajadzības nosaka tādu posteņu esamību bankas aktīvos, kā bankas ēkas un iekārtas, investīcijas filiālēs, kā arī asociētajās un “meitas” kompānijās, kuras nodarbojas ar specializētajām bankas operācijām. Kaut gan šīs pozīcijas nevar pieskaitīt pie aktīvajām bankas operācijām, faktiski tās arī ir nekas cits kā bankas rīcībā esošo resursu izvietošana. Lielākā mērā šādas operācijas pēdējos desmitajos gados ir pamatotas ar arvien pastiprinošo bankas biznesa kopējās specializācijas un universalizācijas tendenci.
Bankas pasīvās operācijas ir operācijas, kuru rezultātā notiek līdzekļu palielināšana, kuri atrodas pasīvajos kontos vai aktīvi – pasīvajos kontos, t.i., notiek pasīva pārsniegšana par aktīvu bez ekvivalentās līdzekļu palielināšanas aktīvajos kontos.
Komercbanku pasīvās operācijas var būt šāda veida:
atskaitījumi no bankas peļņas fondu veidošanai vai to palielināšanai;
kredīti, kas saņemti no citām juridiskajām personām;
depozītu operācijas.
Pirmā pasīvo operāciju grupa saistīta ar pašu līdzekļu veidošanu un attīstību. Pašlaik atskaitījumi no peļņas tiek veikti šādos komercbanku fondos: statūtfondā, rezervju, speciālajā, pamatlīdzekļu, amortizācijas, kā arī ekonomiskās stimulēšanas fondā, kas paredzēti bankas darbības attīstībai, sociālajai attīstībai, darba apmaksai un komercriska apdrošināšanas rezervju veidošanai. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1209274
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация