Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:361600
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Gribi uzzināt par AIDS un HIV vairāk?   
  Tad seko turpmākajai informācijai   
  Kas ir heroīns un kādas tam ir sekas   
  HIV vēsture   
  Infekcija Latvijā   
  Sarkanā lentīte radās laikā, kad Amerika   
  Šimpanzes un HIV   
  Atklāts cilvēka gēns pret HIV   
  Vai tā joprojām ir neārstējama slimība   
  Kā izplatās AIDS ierosinātāj vīruss (HIV)?   
  Anketu dati   
  Secinājumi   
Фрагмент работы

Bieži vien mēs kaut ko darām ne jau tāpēc, ka paši vēlamies, bet tādēļ, ka to vēlas kāds cits. Tam labs piemērs varētu būt tās reizes, kad mēs kaut ko darām tāpēc, ka mums to ir likuši darīt vecāki vai skolotāji. No otras puses, mēs kaut ko darām ne tādēļ, ka to vēlamies, bet tādēļ, ka mums to ir ieteikuši draugi. Dažreiz draugu ietekme tiek izteikta vārdos, bet dažreiz ar darbības palīdzību. To bieži vien sauc par vienaudžu ietekmi. AIDS profilaksē īpaši svarīgi ir divi uzvedības veidi, kas saistīti ar dzimumattiecībām un narkotiku intravenozu lietošanu. Citiem vārdiem sakot, izvairīšanās no šīm darbībām ievērojami samazina iespēju salimt ar AIDS. Tātad, cik lielā mērā mēs varam stāties pretī šo divu veidu uzvedības ietekme – vai varam pateikt “Nē”?
Vienaudžu gruopu ietekme ir viens no spēcīgākajiem ietekmes veidiem lēmuma pieņemšanā ikvienam – gan pusaudžiem, gan pieaugušajiem. Pozitīvās piredzes trūkuma dēļ vairums no mums šo vienaudžu ietekmes spiedienu sajūt un izprot. Mēs zinām, kā mēs jūtamies, ja rīkojamies pretēji mūsu draugu gribai. Citiem ir vajadzīga palīdzība, lai viņi varētu saprast šo ietekmi un atbilstoši izturētos. Tādējādi, attiecībā uz vienaudžu ietekmi, ir dažādi veidi, kā to izprast. Draugu ietekme ne vienmēr ir tieša un darīta ar nolūku. Mēs darām to, ko draugi uzskata par pieņemamu, un tas saglabā mūsu stāvokli grupā. Bieži vien šī vēlme atrasties draugu vidū ir tā, kuras dēļ, neatkarīgi no mūsu domām un jūtām, pakļaujamies vienaudžu grupas spiedienam.
Mūsdienu medicīnā pielieto vakcīnas, lai izsargātos no infekcijas slimībām. Vakcinējoties, personu pakļauj novājinātu vai nogalinātu infekcijas ierosinātāju iedarbībai. Organisma pakļaušana šiem pasīvajiem slimības izraisītājiem rada tajā antivielu veidošanos, tā aizsargājot no vēlākas saslimšanas. Citiem vārdiem sakot, organisms ir labi sagatavots, lai sastaptos ar briesmām.
Patlaban psihologi ir pierādījuši, ka šādu principu var pielietot, lai stiprinātu mūsu pretošanās spējas vienaudžu grupas ietekmei. Viņi uzskata, ka mēs varam sagatavot paši sevi, pirms vēl parādās šī vienaudžu ietekme. Pretojoties klasē neīstai vienaudžu grupas ietekmei, var ikviens vingrināties iegūt piemērotu atbildi, kuras aizsargātu no uzspiestā sociālā spiediena augsta riska gadījumā. Ja vienriez mēs esam apguvuši šo uzvedības veidu jn iekļāvuši to savā uzvedībā, mēs kļūstam daudz izturīgāki pret patieso sociālo ietekmi nākotnē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация