Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:576909
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Senā Grieķija ir Eiropas kultūras šūpulis. Šeit vairāk kā divdesmit piecus gadu simteņus atpakaļ radās pirmie Eiropas literatūras pieminekļi – nemirstīgās Homēra poēmas “Iliāda” un “Odiseja”. Tomēr attālais laika sprīdis nemazina mūsu interesi par šiem grieķu gara ražojumiem. Gadu tūkstoši sagrauž pat vislielākos mākslas darbus, bet grieķu dzeja ir izturējusi šo laika zoba pārbaudījumu; viņa to izturēs arī turpmāk, kamēr nebūs iznīkusi Eiropas kultūra, kamēr vēl kaut kur runās par Eiropas kultūras ieguvumiem.
Kas gan nezina, ja ne vairāk, tad vārda dēļ, Iliādas un Odisejas?Šīs nemirstīgās poēmas noder ne tikai paaudžu paaudzēm kā neatsverams vēsturisks dokuments, bet arī par inteleģento aprindu tīkamu lasāmu vielu.
Visa Eiropas kultūra dibinās uz grieķu kultūras ieguvumiem. Grieķiem mums jāpateicas par visu to, kas pārveidojis mūsu dzīvi: viņi radījuši zinātni, mākslu, viņi radījuši arī tos ētiskos un estētiskos ideālus, kas kļuvuši par pamatu modernai sadzīves formai.Grieķu tauta mēģināja atrisināt tādus jautājumus, par kuriem cilvēce nekad nav mitējusies domāt un nekad arī nemitēsies. Viss tas, par ko tagad cīnāmies: patiesība, brīvība, demokrātija ir arī grieķu cīnītāju objekts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация