Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:576260
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Epidemioloģija    3
2.  Etioloģija    3
3.  Patoģenēze    4
4.  Makroskopiska aina    5
5.  Mikroskopiska aina    6
6.  Morfoloģiskie iznākumi    7
7.  Komplikācijas    7
8.  Laboratorijas/funkcionālie izmeklējumi    8
9.  Simptomu skaidrojumi    9
10.  Terapijas pamatprincipi    11
  Izmantota literatūra    12
Фрагмент работы

Anamnēze, palpācija, RTG, USG, mikroskopiskā izmeklēšana, klīniska simptomātika, ultraskaņa, datortomogrāfija, kolonoskopija, laporoskopija.
Liela daļa ārstu šaubās par primārā hroniskā apendicīta esamību. Visbiežāk neasas sāpes un sāpes pie palpācijas vēdera lejas daļas labajā pusē liecina par citām slimībām, tāpēc diagnozi bieži saista ar citu vēdera dobuma vai krūškurvja orgānu slimībām. Visizteiktākais hroniskā apendicīta rādītājs ir nepiepildīts aklās zarnas piedēklis, palēnināta tā iztukšošanās, deformācija, sašaurināšanās, formas izmaiņas, fēču akmeņu atrade ar ultraskaņas palīdzību.
Primārajam hroniskajam apendicītam ir raksturīga limfocitāra un histocitāra infiltrācija ar piedēkļa sienas sklerozi, fibrozi un pat gļotādas atrofiju. Visizplatītākie klīniskie simptomi, kas liecina par primāro hronisko apendicītu ir slikta dūša, aizcietējumi, paaugstināta temperatūra, sāpes vēdera lejas daļa labajā pusē.
Art RTG palīdzību var noteikt svešķermeņu, fēču akmeņu esamību piedēklī un to deformāciju.
Ar ultraskaņas palīdzību var noteikt brīvo šķidrumu ap aklās zarnas piedēkli, tā nevienmērīgu diametru, peristaltikas traucējumus, koprolītu esamību, palielinātus limfmezglus (līdz 1 – 2 cm) ingvinālajā rajonā.
Datortomogrāfija ļauj konstatēt pie hroniska piedēkļa iekaisuma sabiezinātu un neviendabīgu piedēkļa muskuļu slāni, iekaisuma procesus apkārtējos audos, šķidruma uzkrāšanos piedēklī un tā divertikulus.
Visefektīvākais izmeklēšanās veids hroniska apendicīta diagnosticēšanā ir kolonoskopija un laporoskopija, bet neskatoties uz to, piemēram, laporoskopijai ir savi mīnusi. Šī procedūra ir invazīva, tai arī var būt komplikācijas (brūču infekcijas utt.), 6,2 – 10% gadījumu netiek atrasts ne akūts, ne hronisks apendicīts. [2.][5.]
Laboratoriski asins analīzēs apendicītu var apstiprināt mērena leikocitoze. Urīnā izmaiņas atrod apmēram 40% pacientu (mikrohematūriju, leikocitūriju, proteinūriju).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация