Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:468676
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Renesanse    3
2.  Humānisms    6
2.1.  Humānisma idejas    8
2.2.  Humānistu pašapziņa    9
2.3.  Humānisms un māksla    10
2.4.  Humānisms un reliģija    11
  Nobeigums    12
  Izmantotās informācijas avoti    13
Фрагмент работы

Cilvēce ir pastāvējusi neskaitāmus gadsimtus, un katram gadsimtam ir savas raksturīgas iezīmes. Cilvēces attīstības gaitā pastāvīgi ir mainījušies cilvēku uzskati, pastāvošās iekārtas u.t.t. Sākumā cilvēkus šķiroja pēc to piederības kādai no ciltīm, pēc ieņemamā amata. Jo zemākas šķiras cilvēks bija, jo zemāka bija viņa vērtība, ja, piemēram, cilvēks piedzima kā vergs, t.i. piedzima cilvēkiem, kas bija vergi, tad viņš vairs nevarēja neko sasniegt, viņš automātiski arī bija vergs un ar viņu saimnieks varēja darīt ko vien vēlas. Tātad iznāca, ka cilvēkam piedzimstot, viņa liktenis jau bija paredzēts un ar to bija jāsamierinās, jo tā viss bija iekārtots un tas bija pašsaprotami.
Lielu uzsvaru uz nolemtību un to, ka cilvēks ir vienkārša būtne, kas pilnībā atkarīga no Dieva žēlastības, lika baznīca, jo baznīcai tas bija izdevīgi, tādā veidā tā ieguva varu pār cilvēkiem un varēja vairot savu materiālo labklājību.
Ja skatās tagad no mūsu gadsimtam raksturīgā domāšanas veida, tad tas liekas pilnīgs absurds, arī tajā laikā bija daži izglītotie, gudrie prāti, kas domāja savādāk, viņi meklēja dzīves jēgu un vienlīdzību. Viņi rosināja cilvēkus vērsties pie veselā saprāta un cīnīties pretī savam uzspiestajam liktenim, paļauties uz savi un saviem spēkiem. Šo pārejas periodu, no vecajiem uz jaunajiem laikiem, sauc par Renesansi.
Šajā referātā noskaidrosim, kas ir humānisms, kā, kad un kur tas radies, kādas ir tā galvenās iezīmes, kā tas izpaužas. Par cik humānisms ir raksturīgs Renesanses laikmetam, tad no sākuma uzzināsim šo to par Renesansi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация