Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:623225
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iedzimtība ir visu dzīvo būtņu īpašība saņemt no priekštečiem un nodot pēcnācējiem ģenētisko informāciju, kas nosaka to raksturīgās pazīmes un attīstības īpatnības. Iedzimtības materiālā saite starp paaudzēm ir dezoksiribonukleīnskābe, kas nes sevī visu ģenētisko informāciju, kura nosaka nākamā organisma attīstības gaitu. No šūnas organoīdiem kodolā esošās hromosomas ir galvenais ģenētiskās informācijas nesējs. Hromosomās ir DNS, kuras noteiktas daļas ir gēni. Līdz ar to DNS gēni spēj reproducēties; tas nodrošina ģenētiskās informācijas nodošanu no mātšūnas meitšūnām. Cilvēka organisms attīstās no vienas apaugļotās olšūnas, kurā puse hromosomu ir no tēva, puse no mātes. Gēnu kopumu, ko organisms saņem no vecākiem vairošanās procesā, sauc par genotipu, bet organisma pazīmju kopumu, sauc par fenotipu.
Iedzimtībai ir būtiska nozīme vecāku iedzimto slimību izpausmē. Cilvēku iedzimto defektu smagums un funkciju traucējumi krasi samazinās līdz ar sociālās vides attīstību un medicīnas sasniegumiem.


Iedzimtās slimības

Iedzimto slimību jeb hereditāro slimību rašanās ir atkarīga no defektiem tēva un mātes ģenētiskās informācijas kopumā. Slimības pazīmes parādās vai nu tūlīt pēc dzimšanas, vai arī vēlāk, kas parādās atkarībā no ģenētisko defektu veida un dažiem citiem apstākļiem. Dažos gadījumos ģenētisko defektu kombinācija rada tik smagus attīstības traucējumus, ka auglis nav dzīvotspējīgs vai arī piedzimst nedzīvs, piemēram, kad auglim neattīstās nieres, sirds, smadzenes vai zarnas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация