Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:234532
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Viens no galvenajiem makroekonomikas rādītājiem, kas izvērtē ekonomiskās darbības rezultātus, ir Iekšzemes kopprodukts (IKP). Tā dinamika tiek izmantota vispārīgās ekonomikas funkcionēšanas novērtēšanai, lai noteiktu nosacītos sasniegumus vai ekonomiskās politikas, kuru veic valdība, negatīvās puses.
Jebkurā sabiedrībā tiek ražots milzum daudz dažādu preču un pakalpojumu. Lai sabiedrība zinātu un varētu novērtēt savas valsts ekonomisko stāvokli, statistiķi veic visos ražošanas posmos ražoto preču un pakalpojumu uzskaiti naturālā un naudas izteiksmē un to mēra izmantojot galvenokārt divus rādītājus. Tie ir vai nu nacionālais kopprodukts , vai arī iekšzemes kopprodukts (IKP). Šajā kursa darbā turpmāk apskata un analizē iekšzemes kopprodukta rādītājus. Iekšzemes kopprodukts raksturo valsts ekonomikas attīstības līmeni. Taču tas nenozīmē, ka pēc šī rādītāja var precīzi noteikt tautas labklājību. Iekšzemes kopproduktā tiek ietvertas valsts teritorijā saražoto un pārdoto galapreču un pakalpojumu vērtība neatkarīgi no tā, vai to ražošanā ir izmantoti savas valsts patstāvīgajiem iedzīvotājiem vai arī ārzemniekiem piederošie ražošanas resursi. Un, aprēķinot IKP, tajā ir ietverts valstī saražotais un realizētais galaprodukts. Tas ir nepilnīgs rādītājs tautas labklājības raksturošanai. Tautas labklājības jēdziens ir daudz plašāks, jo tas ietver daudzus labumus: materiālos, garīgos, sociālos labumus. Bet iekšzemes kopproduktā netiek ietverti daudzi elementi, kas raksturo tautas labklājību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация