Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:833197
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Abstract    4
  Ievads    5
1.  Kombinētā orālā kontracepcija    7
2.  Hormonālā kontracepcija    9
2.1.  Kombinētā orālā kontracepcija    9
2.1.1.  Progesterona orālā kontracepcija    10
2.1.2.  Avārijas kontracepcija    11
3.  Empīriskā daļa    13
3.1.  Pētījuma materiāls un metode    13
3.2.  Pētījuma rezultāti    14
  Secinājumi    20
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    22
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Apkopojot un veicot pētījumu, tika izdarīti sekojoši secinājumi:
1. Mūsdienu reproduktīvās veselības speciālisti izceļ divas galvenās problēmas – kā pasargāt sevi no nevēlamas grūtniecības un kā palikt stāvoklī. Diezgan bieži pirmā problēma kļūst loģisks turpinājums otram ne visai drošam lēmumam.
2. Sievietes vairāk tiek izglītotas par kombinētās orālās kontracepcijas labo iedarbību uz viņas organismu nekā par komplikācijām, presē nav pieejams plašs kontrindikāciju un blakusparādību klāsts.
3. 54 % aptaujāto respondentu uzskata, ka pretapaugļošanās metodes un līdzekļi nav kaitīgas sieviešu veselībai, jo ar katru gadu tiek domāts par to, lai pēc iespējas mazāk kaitīgo vielu būtu pretapaugļošanās līdzekļu sastāvā, 38 % aptaujāto resondentu uzskata, ka pretapaugļošanās metodes un līdzekļi ir kaitīgi sieviešu organismam, jo pastāv riski neauglības iespējamībai nākotnē. 8% aptaujāto respondentu neinteresējas par pretapaugļošanās metožu un līdzekļu kaitīgumu, jo tādas nelieto.
4. Lielākā daļa informācijas par kontracepciju un tās ietekmi uz veselību tiek iegūta no žurnāliem un preses, tas izskaidrojams ar to, ka daiļā dzimuma pārstāves vairāk lasa žurnālus, un ietekmējas no reklāmām tajos un pieejamās informācijas, 34 % aptaujāto respondentu informāciju iegūst no zāļu anotācijas, 13% aptaujāto respondentu informāciju iegūst pie savas ginekoloģes, 3% aptaujāto respondentu nevarēja atbildēt uz uzdot jautājumu, jo informācija par kontracepcijas līdzekļiem nav aktuāla.
5. 50 % aptaujātās respondentes zina un ir informētas, ka ir iespējamās komplikācijas lietojot orālo kontracepciju, 22% aptaujātās respondentes nezināja, ka ir arī iespējamās komplikācijas lietojot orālo kontracepciju, kā nelaba dūša, liekais svars, 21% aptaujāto respondentu neverēja iedomāties, ka lietojot kombinēto orālo kontracepciju iespējamas komplikācijas, savukārt 7 % aptaujāto respondentu neatbildēja uz augstāk minēto jautājumu.
6.37 % aptaujāto respondentu uzskata, ka visbiežāk sastopams liekais svars lietojot kombinēto orālo kontracepciju, 35 % apaujāto respondentu uzskata, ka smaga hipertensija ir visbiežāk sastopamākā komplikācija lietojot kombinēto orālo kotracepciju, 25 % aptaujāto respondentu grūtniecību uzskata par visbiežāk sastopamāko komplikāciju lietojot kombinēto orālo kontracepciju, 3% aptaujāto respondentu uzskata, ka esrogēnatkarīgi audzēji pieskaitāmi pie visbiežāk sastopamākajām komlikācijām lietojot kombinēto orālo kontracepciju.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1346367
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация