Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:452496
 
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Zeme – viena no deviņā planētām , kas riņķo ap Sauli,domājams, ir apmēram 4600 miljonus gadu veca. Ģeoloģija tulkojuma no grieķu valodas nozīmē „mācība par Zemi”. Tā kā ieži var sniegt vērtīgas ziņas par Zemes pagātni, ģeoloģi pētī tos un izseko to veidošanās procesiem un apstākļiem.Ar mūsdienu tehniku cilvēks spēj izurbt Zemes garozā tikai dažus km dziļu urbumu (patlaban pasaulē dziļākais urbums – Kolas dziļurbums- pārsniedz 12 km dziļumu), tāpēc mēs nevaram ņoņemt iežu paraugus no mantijas.Šeit aplūkotie ieži un minerāli radušies ļoti dažādos apstākļos un iepazīstina mūs ar raksturīgām īpatnībām.
Ieži ir dabiski minerālu agregāti jeb viena vai vairāku minerālu sakopojumi.Daļā iežu, piemēram, kvarcītā (tīrs kvarcs) un marmorā (tīrs kalcīts)ir tikai viens minerāls.Tomēr lielākā daļa iežu sastāv no vairākiem minerāliem Dabiskos apstākļos sastopamie minerāli ir neorganiski ķermeņi ar noteiktu ķīmisko sastāvu un regulāru atomu telpisko sakārtojumu . Divi raksturīgie ieži –granīts un bazalts. Iežus veidojošos minerālus var iedalīt vairākās grupās.
Džeimss Hetons (1726-1797) viens no mūsdienu ģeoloģijas pamatlicējiem.
Mūsdienās ir iespējams ļoti precīzi noteikt iežu vecumu, izmantojot radiometrisko datēšanu,kas nosaka radioaktivitātes pārmaiņas miljoniem gadu gaitā. Šāda metode tiek izmantota mūsdienās, tomēr līdz 20.gs.ģeologiem bija jāpaļaujas uz fosilijām, lai aprēķinātu, cik veci ir nogulumieži (ieži,kurus veidojušas senas upes, ezeri un jūras)…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1400916
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация