Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:864729
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kanta tīrā praktiskā prāta pamatlikums: jārīkojas ir tā, lai mana gribas maksima vienmēr vienlaikus varētu noderēt par vispārējās likumdošanas principu.
Var darīt, jādara - nolikumi - praktiskas regulas, kas ir pakļautas gribas nosacījumiem. Katrā ziņā jārīkojas noteiktā veidā - praktiskā regula, nenosacīta. Šis ir kategorisks praktisks nolikums a priori, ar ko griba tiek objektīvi noteikta.
Tīrais - pats par sevi praktiskais prāts nepastarpināti dod likumus.
Griba nav atkarīga no empīriskiem nosacījumiem, tā ir tīra griba, ko nosaka vienīgi likuma forma - šis ir tas noteicējpamats, kas ir visu maksimu augstākais nosacījums. A priorā doma, kas ir vispārējās likumdošanas iespēja (jeb arī regulu veidotāja: 1) nav atkarīga no pieredzes; 2) nav fiziski nosacīta (p., ar kādiem mērķiem); 3) a priori nosaka gribu attiecībā uz tās maksimu formu.
Pamatlikuma apzināšanās ir prāta fakts, jo to nevar izprātot no iepriekšējiem prāta datiem, tātad nav empīrisks likums, caur šo likumu prāts atklājas kā likumdevējs prāts. no sekojošā Kants secina, ka tīrais prāts ir praktisks, kas dod cilvēkam vispārīgu likumu, ko mēs saucam par tikumisko.
Kants apgalvo, ka, ja cilvēks spriež par savu rīcību, tad viņā prāts rīcībā allaž saista gribas maksimu ar tīro gribu, t.i., ar sevi pašu, uzlūkodams sevi par a priori praktisku. Šo tikumības principu praktiskais prāts padara par formālo augstāko gribas noteicējpamatu, prāts vienlaikus to pasludina arī par likumu visām būtnēm, kurām ir prāts un griba.
Tātad likums tiek pasludināts ne tikai visām galīgām būtnēm, kurām ir prāts un griba, bet arī ieskaitot bezgalīgo būtni ka augstāko intelektu. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1200792
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация