Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:781238
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads   
2.  Iekšzemes kopprodukts   
3.  IKP izdevumu metode   
4.  Secinājumi   
Фрагмент работы

Mana referāta tēma ir IKP izdevumu metode. Darbā ir apkopota informācija par to, kas ir iekšzemes kopprodukts un par vienu aprēķina metodi – izdevuma metodi.
Jebkurā sabiedrībā tiek ražots milzum daudz dažādu preču un pakalpojumu. Lai zinātu, cik daudz ir saražots tautsaimniecībā, un varētu novērtēt valsts ekonomisko stāvokli, tiek veikta visos ražošanas posmos saražoto gala preču un pakalpojumu uzskaite naturālā un naudas izteiksmē un tiek aprēķināts iekšzemes kopprodukta rādītājs. Iekšzemes kopprodukts ir noteiktas valsts ekonomikā gada laikā saražotais galaprodukts naudas izteiksmē. No tā, kādas izmaiņas notiek ar IKP, ir atkarīga iedzīvotāju labklājība pašreiz arī nākotne. Ja IKP pastāvīgi pieaug, rodas lielākas iespējas vairāk naudas līdzekļu novirzīt izglītības attīstībai, pensiju un pabalstu palielināšanai, jaunākās tehnoloģijas ieviešanai ražošanā u.c.

Pasaules ekonomikā ir divas galvenās pieejas ražošanas apjoma noteikšanai. Piemēram, ASV un Kanādā pielieto tādu rādītāju kā nacionālais kopprodukts, savukārt, Eiropā, tajā skaitā Latvijā, parasti izmanto iekšzemes kopproduktu.
Nacionālais kopprodukts ir valsts iedzīvotāju gada laikā saražoto gala produkciju un pakalpojumu, ieskaitot ārzemēs saražoto, vērtība.
Iekšzemes kopprodukts (IKP) ir gada laikā valsts teritorijā saražotie gala produkti un pakalpojumi neatkarīgi no ražotāju valstiskās piederības.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация