Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:705302
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ilze Šķipsna dzimusi 1928.gada 17.februārī Rīgā, bet visas vasaras pavadījusi Vidzemes lauku sētā-vectēva celtājās mājās Jaungulbenes pagasta Dreiņos. Tādēļ savā autobiogrāfijā viņa vēlāk pamatoti raksta, ka jūtas piederīga gan pilsētai, gan laukiem. Jaungulbenes dienvidu daļā, Užusra ezera krastā, meklējamas Šķipsnu dzimtas saknes. Lai gan, tāpat kā tēvs, arī abi pārējie viņa brāļi dodas darba gaitās uz Rīgu, vasarās visa kuplā ģimene atkal saradās dzimtajos Dreiņos. Tur vienmēr bija daudz Šķipsnu dzimtas bēnu, kuru vidū Ilze Šķipsna bija gandrīz vienīgā meitene, turklāt pati jaunākā. Kā atceras viņas brālis Alvis Šķipnsa, tieši tur, cīnoties ar daudzajiem brālēniem, nostiprinājās jaunās rakstnieces raksturs, un varbūt tādēļ viņai jau no bērnu dienām bija raksturīga milzīga neatlaidība un mērķtiecība jebkura nodoma īstenošanā. Dreiņos veidojās arī viņas mīlestība un īpaši saasinātais redzīgums pret lietām un cilvēkiem.
Ilzes Šķipsnas tēvs Ēvalds Šķipnsa bija ierēdnis, kas vaļas brīžos airāvās ar dažādu dramaturģisku darbu sacerēšanu. Brīvajās dienās viņš ar bērniem-Ilzi un viņas trīs gadu svecāko brāli Alvi- labprāt devās izbraukumos Rīgas tuvākajā apkārtnē. Vēlākajā dzīvē Ilze Šķipsna ar leilu sirsnību atcerējās šos kopīgos izbruakumus, tēva neuzbāzīgos, bet plašos, pamācošos, bērnu uztverei atbilstošos stāstījumus par konkrētu vietu, ar to saistītajiem notikumiem un cilvēkiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация