Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:837769
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Imanta Ziedoņa radošā un kultūras dzīve    4
  Tēzes    7
  Izmantotā literatūra    8
Фрагмент работы

Imants Ziedonis latviešiem zināms ne tikai kā dzejnieks vai rakstnieks, viņa ieguldījums latviešu kultūrā ir ļoti nozīmīgs. Mana pirmā satikšanas ar Ziedoni bija ļoti sen, bērnībā, skatoties pēc Ziedoņa pasakas motīviem Rozes Stiebras multfilmu „Uzpasaka”. Man ļoti patika šī multfilma. Kādu laiciņu atpakaļ man sanāca atkal noskatīties šo multfilmu, man vēl joprojām tā patika, bet tagad es sapratu, ka Ziedonis to nebija rakstījis tāpat vien, tikai bērniem.
Kas vispār ir kultūras cilvēks? Kas ir jāizdara, jāpaveic, kādam ir jābūt, lai iegūtu apzīmējumu „kultūras cilvēks”? Es domāju, ka Ziedonis varētu būt viens no šādiem paraugiem. Pirmkārt, palūkojoties uz viņa daiļradi – neskaitāmi dzejoļu krājumi, lugas, esejas, scenāriji, epifānijas, atdzejojumi, pasakas. Tomēr Ziedonis neaprobežojas vien ar rakstīšanu un filozofēšanu par dabu un „kā būtu, ja būtu...”. Rakstniekam patīk aktīvi iesaistīties. Viņš kopā ar domubiedriem ir „glābis” Latvijas dižkokus, kas ir milzīga vērtība mūsu mazajai valstij. Ziedonis visu savu mūžu ir bijis kultūras ieskauts, gan strādājot par skolotāju, gan bibliotekāru, gan arī vēlāk būdams augstākos amatos. Ziedonim vienmēr ir bijusi svarīga latviešu kultūra, tās kopšana, tādēļ arī viņš ir iedibinājis dažādas balvas, piemēram, Spīdolas stipendiju.
Imants Ziedonis vienmēr ir aktīvi iesaistījies kultūras dzīvē, un to dara vēl joprojām. Pagājušā gadā iznāca Viņa un Noras Ikstenas kopdarbs „Nenoteiktā bija”. Tas liecina, ka Ziedonis mūsu kultūrā ir ļoti nozīmīga personība. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация