Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:935957
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Klods Monē bija viens no jaunajiem māksliniekiem 19. gadsimta beigās, un viņa darbus nepieņēma oficiālajos salonos, jo izstāžu veidotāji nesaprata jaunā gleznotāja māksliniecisko stilu. Šie jaunie mākslinieki, un tāpat Klods Monē, atteicās no tradicionālā stila. Viņš negribēja attēlot savos darbos lietas kuras visiem bija sen zināmas un iepazītas, viņu interesēja nepatstāvīgais, mainīgais un ātri gaistošais, ko var uztvert kā viena momenta iespaidu – acumirkli. Cilvēki, kuri vēroja šīs gleznas īsti nesaprata šī mākslinieka pieeju, viņiem tas likās kaut kas nesaprotams.
Kāds žurnālists par izstādi bija uzrakstījis kritisku rakstu, kurā par šiem māksliniekiem smējās un nosauca tos par impresionistiem, šiem jaunajiem māksliniekiem sākumā tas nepatika, bet vēlāk viņi saprata, ka radītais apzīmējums ļoti precīzi apzīmē viņu mākslas stilu. Šis žurnālists viņus nosauca par impresionistiem, jo impresija nozīmē acumirkļa iespaids.
Impresionismā mākslinieku darbi kļuva aizvien gaišāki un krāsaināki, un izrādījās ka priekšmeta krāsa nav tā absolūtā īpašība, bet gan viss ir atkarīgs no apgaismojuma, un no blakus esošo priekšmetu krāsas.
Visus optikas formulētos likumus par krāsas uztveres īpatnībām impresionisti savos darbos aizvien biežāk sāka ņemt vērā, un bieži vien izvirzīja par galveno. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация