Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:723530
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsu patiesā iedaba ir līdzīga dzidrām, saules pielietām debesīm, bet ikdienas domu haoss, emocijas un konvenciālā, duāliskā dzīves uztvere ir kā melni mākoņi, kas nostājušies mums ceļā... uz mums pašiem. Šī būtiskā esība spīd mūsu esības dzīlēs pat vismelnākās bezcerības brīdī tieši tāpat kā saule, kas arī pastāvīgi staro debess bezgalībā. To sauc par budas iedabu. Buda nav sveša dieva vārds, buda ir bezpersonisks epitets, kas nozīmē – Patiešām Atmodies. Buda – pabudes – budeti - skan pavisam lietuviski. Latviski tas skanētu tā : nomods – atmodies – būt nomodā.

Viņa Svētība Dalailama sacījis :
- Budisma pamats ir budas iedabas koncepcija, un tajā es saskatu ārkārtīgi lielas cerības. Budas iedaba ir mūsu sirds un prāta patiesā iedaba, kas nav nekas cits kā vien absolūtā, visskaidrākā gaisma.
Negatīvās, ārdošās emocijas – naids, kaislības, ciešanas – ir tikai duļķes mūsu prāta virspusē. Tās ir novēršamas. Budisms ne tik vien noliedz tā saucamo ego esamību, bet arī neatzīst ne kristietības dvēseli, ne hinduisma ātmu. Mums nav dvēseles, ir tikai ļoti trausla apziņas enerģija, kas pārplūst no dzīves uz dzīvi. Nepastāv konstants, mūžīgā dvēsele sniedz sevišķo iespēju mainīties un šīm pārmaiņām notikt. Budisms apgalvo, ka ikkatra dzīvā radība var sasniegt apskaidrību un kļūt par budu.

Trīs laicīguma zīmes budismā – vecums, slimība, nāve.
Samsara - ir tā visa fenomenālā pasaule, kurā eksistējam mēs un pārējās cietējas būtnes. Samsaras ekvivalenti ir elles, tuksneši, kas ņudzēt ņudz no izsalkušām dvēselēm, kustoņu apgabalu, telpu, kurā dzīvo cilvēki, un pusdievu un dievu valstības. Ekvivalenti nav pasaules, kas pastāvētu pašas par sevi, tās nav iesaistījušās telpiskā orientācijas sistēmā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация