Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:965098
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
1.  Individuālās tiesiskās apziņas jēdziens, izveide, struktūra    4
1.1  Individuālās tiesiskās apziņas jēdziens    4
1.2  Individuālās tiesiskās apziņas izveide    5
1.3  Individuālās tiesiskās apziņas funkcionālā struktūra    11
2.  Tiesiskās regulēšanas jēdziens, stadijas, tiesiskās regulēšanas mehānisms    15
2.1  Tiesiskās regulēšanas jēdziens    15
2.2  Tiesiskās regulēšanas stadijas    16
2.3  Tiesiskās regulēšanas mehānisms. Jēdziens. Struktūra    17
  Nobeigums    20
  Izmantotās literatūras saraksts    22
Фрагмент работы

Latvija ir samērā jauna valsts, tā spērusi tikai pirmos soļus savā attīstībā.Tāpēc viens no topošo un tagad strādājošo juristu uzdevumiem ir likumības sargāšana un tiesiskās kārtības nodibināšana. Tas ir sabiedrības attiecību regulēšanas mērķis.
Regulējot sabiedrības attiecības, tiesiskās regulēšanas viens no uzdevumiem ir ar to vai citu paņiemienu palīdzību ietekmēt cilvēku uzvedību, viņu darbību gan tiesiskajā, gan citās jomās. Bet vai ir iespējams tieši ietekmēt cilvēku uzvedību? Katrs cilvēks taču netiek “vadīts aiz rokas”, viņam netiek visu laiku teikts, kā drīkst un kā nedrīkst darīt. Apziņa ir starpnieks starp cilvēku un viņa uzvedību. Tikai, ietekmejot, cilvēka apziņu iespējams “netieši” regulēt viņa uzvedību. Tāpēc svarīgi ir zināt, kā ietekmēt cilvēku apziņu,iespējams “netieši” regulēt viņa uzvedību. Tādēļ, svarīgi ir zināt, kā ietekmēt cilvēku apziņu, ar kādiem tiesiskās regulēšanas paņiemieniem un metodem.
Kā zināms, katrs cilvēks attīstās individuāli, no citiem atšķirīgos apstākļos, tāpēc nopietna uzmanība jāpieverš cilvēku individuālajai apziņai. Ja runa ir par tiesisko regulēšanu, tad jārunā arī par individuālo tiesisko apziņu, kas ir savdabīga attiecībā pret sabiedrības un grupas tiesisko apziņu. Tiesiskās regulēšanas un individuālās tiesiskās apziņas pētīšana jāsāk ar atsevišķu šo jēdzienu analīzi, lai beigās nonāktu pie kopīgām likumsakarībām un savstarpējas šo tiesisko parādību mijiedarbības.
Šo tematu es izvēlējos sakarā ar to, ka šis temats ir ļoti nopietns un grūts, bet arī ļoti interesants un dod iespēju to dziļāk izpētīt. Savukārt dziļa pētīšana ļauj lābāk izprast konkrētu jautajumu un daudz vairāk uzzināt par atsevišķu tematu, izmantojot visas iespējamās grāmatas un avotus. Tās arī palīdz lābāk iegaumēt un izvēlēties konkrētu informāciju.
Darba galvenās problēmas ir paradīt individualās tiesiskās apziņas ciešu saistību un savstarpēju mijiedarbību ar tiesisko regulēšanu, kā arī motīva lomu tiesiskās regulēšanās sistemā. Šos jautājumus ir jaizskata ļoti nopietni un tie bus daudz grutākie neka parejie izskatamie jautājumi. Darba mērķis - izanalīzēt individuālo tiesisku apziņu un tiesisko regulēšanu.
Darbā tiek apskatīti jautājumi attiecīgi sadaļas nosaukumiem.Tas ir ļoti svarīgi un nepieciešami, lai lasot darbu nebūtu nekadu maldinājumu sakarā ar sadaļas nosaukumu un saturu.
Darbā pastāv divi galvenie objekti – individuālā tiesiskā apziņa un tiesiskā regulēšana.
Darba galvenie uzdevumi ir apskatīt gan individuālās tiesiskās apziņas, gan tiesiskās regulēšanas jēdzienus. Apskatīt tās sastāvdaļas, darbību un izveidi. Ka arī izpētīt motīvu un to lomu tiesiskās regulēšanās sistemā. Bet nedrīkst aizmirst arī par katras sadaļas noformēšanu atbilstoši visām prasībām. Viens no uzdevumiem ir arī satura atbilstība sadaļas nosaukumam.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1148954
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация