Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:643485
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Informācijas meklēšanas noteikumu Internetā    4
1.1.  Informācijas meklēšana pēc adreses    5
1.2.  Frāzes meklēšana    6
1.3.  Vārdu meklēšana    6
2.  Populārākās meklētājprogrammas    8
2.1.  Latnet    8
2.2.  Siets    9
2.3.  Google    10
2.4.  Yahoo    11
  Nobeigums    13
  Glosārijs    14
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

Par interneta dzimšanas dienu tiek uzskatīts 2.janvāris 1969.gads, kad ARPA (Advaanced Research Projects Agency), viena no ASV Aizsardzības ministrijas nodaļām, sāka strādāt pie projekta, kam – no vienas puses vajadzētu – nodrošināt neiznīcināmu sakaru kanālu, bet – no otras – atvieglot dažādas pavalstīs esošo aizsardzības rūpniecības uzņēmumu sabiedrību. Tā tika izveidots ARPANet tīkls.
Sākumā informācijas apmaiņa varēja notikt tikai starp vienas sistēmas datoriem. Dažādu operētājsistēmu parādīšanas radīja nepieciešamību meklēt jaunus sakarus līdzekļus dažādu tīklā ietilpstošo organizāciju apvienošanai vienotā sistēmā.
Tā tika izveidots projekts Innernetting project. Projekta uzdevums bija izveidot datu apmaiņas protokolu, kurš nebūtu atkarīgs no aparatūras un kuru varētu izmantot visi datori. Lai datus varētu ne tikai pārraidīt, bet arī izmantot katrā datorā, bija vajadzīgas standartizētas programmas, kuras datus pārveidotu atbilstoši datorā esošajai sistēmai.
80.tajos gados sāka veidoties dažādi universitāšu tīkli – Bitnet, FidoNet, u.c., taču šie tīkli nepiedāvāja interaktivitātes iespēju – vienlaicīgi sazināšanās iespēju reālajā laikā.
Ap 90.gadu sākuma vairāki no šiem tīmekļiem sāka piedāvāt interneta on-line servisus (piem.: e-mail). Ideja par globāliem „hipertekstiem” radās jau pasen, bet tikai pateicoties CERN (Eiropas Laboratorija Elementārdaļiņu fizikā) iniciatīvai, kad tika radīts vispasaules tīmeklis WWW (world-wide-web) – internets sāka attīstīties nepieredzētā ātrumā. Tagad internetā bija iespējams ievietot ne tikai tekstus un hypertext’us (‘saites’), bet arī attēlus, skaņu un vēlāk video.
Šodien Internets ir kļuvusi par pasaules tīklu, kurā mēs varam atrast dažādu informāciju. Internets ir pats ātrākais, ērtākais un lētākais. Citādi, Internets kā informācijas avots ir nenovērtējams.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация