Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:649392
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
I.  Inovācijas    2
  Vispārējs ieskats par inovācijām    2
1.  Inovatīva uzņēmuma priekšnosacījumi?    4
2.  Eiropas Savienība inovāciju jomā    6
3.  Sociālās inovācijas    8
4.  Galvenās inovāciju atbalsta instrumentu grupas un institūcijas, kuras Latvijā īsteno inovācijas atbalsta programmas    10
II.  Investīcijas    12
5.  Reālās un finanšu investīcijas    12
6.  Investīciju plānošanas galvenie etapi    13
7.  Bizness biznesam (B2B) principi, praktiski piemēri un ieguvumi    14
  Avoti    15
Фрагмент работы

7. Bizness biznesam (B2B) principi, praktiski piemēri un ieguvumi
Visus uzņēmumus var iedalīt divās lielās grupās: vieni, kas savus pakalpojumus vai preces pārdod citiem uzņēmumiem jeb tā saucamais "bizness biznesam" (B2B) segments; otri - kas savus pakalpojumus vai preces pārdod patērētājiem jeb tā saucamais "bizness patērētājiem" (B2C) segments.
B2B jeb “business to business” princips ir princips, kad viens uzņēmums komerciāli sadarbojas ar otru uzņēmumu. Tipiskākās situācijas:
1. Viens uzņēmums piegādā materiālus, kas nepieciešami otram uzņēmumam. Piemēram, mēbeļu ražotājs iegādājas no Latvijas Finiera saplākšņus.
2. Viens uzņēmums piesaista otru uzņēmumu kādu konkrētu pakalpojumu sniegšanai. Piemēram, būvniecības uzņēmums piesaista grāmatvedības uzņēmumu, kas pārbauda tā finanses un sagatavo visu nepieciešamo finanšu dokumentāciju.
3. Viens uzņēmums tirgo preces un pakalpojumus, kurus saražojis cits uzņēmums. Piemēram, veikals Lats tirgo gan Talsu piena produkciju, gan Rīgas maiznieka gan citu.

Uzņēmumi savstarpēji sadarbojas (B2B), jo katrs specializējas kādā konkrētā jomā un tas ir daudz resursefektīvāk (vecina konkurētspēju), ja pakalpojumus, kuros nespecializējas, piesaista ārpakalpojuma veidā uz to brīdi, kad ir nepieciešams, kā arī nav jāveido milzīgs uzņēmums, kurš visu dara pats, piemēram, ja vēlaties izveidot kafejnīcu – nodrošināsiet ēdiena sagatavošanu, telpas, apkalpošanu, bet nenodarbosities ar izejvielu audzēšanu, piegādi (nav pašam jāuztur arī ferma, dārzi, darbinieki, kuri strādā fermā un dārzniecībās u.tml.). Tāpat arī ar dažādiem palīgpakalpojumiem, bez kuriem nevar iedomāties mūsdienu uzņēmuma darbību – skaru pakalpojumi (telefons, internets – to visu uzņēmums visticamāk izvēlēsies iegādāties no cita uzņēmuma kā pakalpojumu, nevis pats būvēs pārraides stacijas un iekārtas). Katrs uzņēmums var izvēlēties to darbību apjomu, kuru vēlas veikt pats un kuru uzticēt citiem uzņēmumiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация