Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:244782
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līgums par Eiropas Savienību (Māstrihtas Līgums), kas stājās spēkā 1993. gada 1. novembrī, izvirzīja dalībvalstīm augstus mērķus: monetārā savienība līdz 1999. gadam, kopīga politika vairākās jaunās nozarēs, Eiropas pilsonība, kopīga ārpolitika un drošības politika un iekšējā drošība. Izmantojot Māstrihtas Līgumā paredzēto iespēju Līgumu revidēt, dalībvalstis izstrādāja un 1997. gada 2. oktobrī Amsterdamā parakstīja jaunu Līgumu, kas pastiprina Savienības politiku un pilnvaras, jo sevišķi tādās jomās kā tiesiskā sadarbība, personu brīvā kustība, ārpolitika un veselības aizsardzība. Plašākas pilnvaras tika piešķirtas Eiropas Parlamentam, nostiprinot tā asociētā likumdevēja statusu.
Līgums tiek iedalīts septiņās sadaļās, kas ietver Kopējos nosacījumus izmaiņas Eiropas Kopienu dibināšanas līgumā, nosacījumus par kopējo ārējo un drošības politiku, nosa­cījumus sadarbībai tieslietu un iekšlietu jomās, kā arī vispārīgos noslēguma nosacījumus. Līgumiem pievienoti 17 protokoli un 33 deklarāci­jas, to skaitā Protokols par Eiropas Centrālo banku sistēmas statūtiem, kā arī dalībvalstu vienošanās, izņemot Lielbritāniju, par kopējo sociālo politiku. Līgums nostiprināja sekojošo:
Vēlākais 1999. gadā Eiropas Savienība ieviesīs kopējo Eiropas valūtu. Tajā var piedalīties tās valstis, kas izpilda līgumā noteiktos ekonomiskos priekšnoteikums, tā saucamos konverģences kritērijus. Lai sasniegtu tam nepieciešamo dalībvalstu ekonomisko harmoniju, tika paredzēta cieša ekonomikas politikas saskaņošana. Jaunās valūtas stabilitāte sākot ar 1999. gadu jāpārrauga neatkarīgai Eiropas Centrālajai bankai (ECB).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация