Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:487521
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  INTEGRĒTAS VALSTS INFORMĀCIJAS SISTĒMAS JĒDZIENS    4
2.  INTEGRĒTAS VALSTS INFORMĀCIJAS SISTĒMAS TIESISKAIS REGULĒJUMS    7
  NOBEIGUMS    12
  IZMANTOTAS LITERATŪRAS SARAKSTS    14
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Darba ietvaros autors izanalizēja Integrētās valsts informācijas sistēmas jēdzienu, un to tiesisko regulējumu, ka arī aplūkoja tās problēmas, kas ir saistītas ar mūsdienu Integrētās valsts informācijas sistēmas pārvaldīšanu. Izpildot izvirzītos uzdevumus, darba autors nonāca pie šādiem secinājumiem.
Integrētās valsts informācijas sistēmas jēdziens ir dots Valsts informācijas sistēmu likuma 1 panta 1. Punktā, saskaņā, ar kuru, IVIS ir „loģiska valsts informācijas sistēmu apvienība, kuras ietvaros vienotā informācijas laukā tiek uzturēti atsevišķu valsts informācijas sistēmu dati”. Izanalizējot definīciju, darba autors secināja, ka IVIS ir VIS apvienība, tātad VIS apvienotas vienā tīklā, kur dažādu VIS lietotājiem ir tiesības saņemt informāciju no citām VIS.
Pēc autora domām IVIS nav uzskatāma par centrālu datubāzi burtiskā nozīmē, taču tā ir centrālā vieta, no kurienes piekļūt pārējiem valsts informācijas sistēmām. Darba autors uzskata, ka viena no būtiskākajām IVIS problēmām ir tā, ka tā samērā nekontrolējama, jo konkrēto valsts informācijas sistēmu turētāji nevar pārliecināties, kādiem mērķiem konkrētais pieprasījums tiek saņemts, proti, vai datu pieprasījums patiešām ir nepieciešams.
Latvijas normatīvo aktu sistēma satur pietiekoši daudz normatīvo aktu, kas regulē IVIS izmantošanu. Ministru kabineta noteikumi Nr.572 no 2005.gada 2.augustā „Valsts informācijas sistēmu reģistrācijas noteikumi”, Ministru kabineta noteikumi Nr.765 no 2005.gada 11.oktobra „Valsts informācijas sistēmu vispārējās drošības prasības”, Ministru kabineta 11.10.2005. noteikumu Nr.765 "Valsts informācijas sistēmu vispārējās drošības prasības" utt., kas ļauj izdarīt secinājumu, ka teorētiskais IVIS tiesiskais regulējums ir pietiekošs.
Izpētot IVIS tiesisko regulējumu, kopsakarā ar tā praktisko izmantošanu darba auros secināja, ka valsts un pašvaldību iestādēm ir jāreģistrē informācijas sistēmas, tomēr tie to nedara. Tas ir saistīts ar to, ka izveidojot VIS un reģistrējot to reģistrētā, sistēmas pārzinim ir atbildīgs par to, ka lai sistēma atbilstu noteiktiem tehniskajiem un drošības prasībām. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1338316
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация