Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:285874
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 30 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  ASV prezidenta vēlēšanas – interneta plašo iespēju apliecinājums    4
  Internets kā priekšvēlēšanu kampaņas finansējuma avots    4
  Internets – lēta, bet iedarbīga reklāmas vide    7
  Politisko partiju priekšvēlēšanu kampaņu reklāmas sadalījums 9. Saeimas vēlēšanās Latvijā    12
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

IEVADS

Tā kā iepriekš studēju Datorzinātņu bakalaura studiju programmu Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātē, kā arī ikdienā strādāju interneta ziņu portālā, bet šobrīd studēju Komunikācijas zinātni, tad man tuva tēma ir internets un citi elektroniskie mediji.
Tādēļ kā savu referāta tēmu izvēlējos „Interneta nozīmi 56. ASV prezidenta kandidātu priekšvēlēšanu kampaņās”, un referātā apskatīšu interneta kā medija un finansējuma avota lomu Amerikas Savienoto Valstu 56. prezidenta vēlēšanu priekšvēlēšanu kampaņās.
Sakarā ar to, ka ASV prezidentu pastarpināti (katram ASV štatam ir piešķirts noteikts balsu skaits, un tā elektorāti atdod savas balsis par attiecīgajā štatā uzvarējušo kandidātu) ievēl tauta, arī ASV ļoti liela uzmanība tiek pievērsta prezidenta kandidātu priekšvēlēšanu kampaņām, un šis gads ir īpašs ar to, ka prezidenta vēlēšanās uzvarējušais demokrātu kandidāts Baraks Obama, kurš 20. janvārī kļūs par pirmo afroamerikāni, kas ievēlēts ASV prezidenta amatā, savā priekšvēlēšanu kampaņā galveno uzsvaru lika uz internetu un televīziju. Ja līdz šim priekšvēlēšanu kampaņās politiskie spēki galvenokārt reklamējās drukātajos medijos, radio un televīzijā, tad tagad arī internets ir uzskatāms par ievērojamu mediju.
Tomēr, kamēr ASV prezidenta amata kandidāti Baraks Obama un Džons Makkeins saprata interneta kā medija nozīmi priekšvēlēšanu kampaņā, politiskās partijas Latvijā iepriekšējās vēlēšanās internetu ir lietojušas mazaktīvi. Tādēļ referāta noslēgumā aplūkošu arī situāciju Latvijā pirms šogad gaidāmajām Pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Manuprāt, partijām Latvijā ir laiks internetam pievērst ļoti lielu uzmanību, jo saskaņā Latvijas Interneta asociācijas prognozi, mūsu valstī internetu 2008. gada sākumā regulāri (vismaz reizi nedēļā) lietoja jau 63% iedzīvotāju(1) .

ASV prezidenta vēlēšanas – interneta plašo iespēju apliecinājums

Referātu iesākšu ar ieskatu 2008. gadā notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās, kurās uzvaru svinēja demokrātu virzītais kandidāts Baraks Obama. Šīs bija jau 56. ASV prezidenta vēlēšanas, un tās vēsturē ieies kā pirmās vēlēšanas, kurās ļoti liels uzsvars tika likts uz interneta lietotājiem, tādēļ viens no lielākajiem ASV tehnikas portāliem Gizmodo.com šīs vēlēšanas jau ir paspējis nosaukt par pirmajām interneta vēlēšanām(2) .
Baraka Obamas sabiedrisko attiecību speciālisti izveidoja nenoliedzami ļoti progresīvu kampaņu, taču progresīvs bija ne tikai plašais elektronisko mediju (pārsvarā interneta un televīzijas) pielietojums priekšvēlēšanu kampaņā, bet arī veids kā Obama ieguva līdzekļus vērienīgās kampaņas īstenošanai – par to plašāk referāta nākamajā apakšnodaļā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация